Home » Natură » 6 destinaţii turistice populare pe care nu le mai poţi vizita oricând îţi doreşti

6 destinaţii turistice populare pe care nu le mai poţi vizita oricând îţi doreşti

6 destinaţii turistice populare pe care nu le mai poţi vizita oricând îţi doreşti
Publicat: 28.02.2016
Cea mai recentă destinaţie în care numărul de turişti va deveni limitat este frumoasa Cinque Terre din Italia.

Cinque Terre, localizată în Liguria, Italia, este cea mai recentă destinaţie care a fost nevoită să înceapă să limiteze numărul de turişti care au voie să o viziteze, această măsură fiind luată pentru a păstra integritatea împrejurimilor naturale având în vedere numărul extrem de ridicat de oameni care aleg să o viziteze în fiecare an.

În 2011, în urma unei ploi torenţiale în zonă, Cinque Terre a avut parte de 400.000 de vizitatori, acel număr crescând până la 2,5 milioane anul trecut. Anul trecut, un purtător de cuvânt pentru parcul naţional şi pentru UNESCO World Heritage Site a anunţat că începând cu vara aceasta, vizitatorii vor fi nevoiţi să cumpere din timp un bilet pentru a avea acces la traseele care conectează cele cinci sate perscăreşti.

Scopul este să limiteze numărul de turişti de la 2,5 la 1,5 milioane pe an.

Alte destinaţii care au impletementat astfel de sisteme care limitează numărul de turişti sau care urmează să facă acest lucru sunt:

Machu Picchu

Pentru a conserva şi pentru a proteja ruinele din Peru, ţara a dezvoltat un nou proiect care impune angajarea ghizilor oficiali şi limite de timp pentru a limita numărul de vizitatori. În prezent, doar 500 de oameni au voie să ajungă până în vârful ruinelor într-o zi, iar numărul include ghizii sau alţi angajaţi locali, ajungându-se chiar la un număr de 200 de turişti.

Antarctica

Pentru a proteja una dintre ultimele frontiere nealterate de activitatea umană, Tratatul Antarcticii restricţionează accesul navelor cu mai mult de 500 de pasageri, iar maxim 100 de oameni au voie pe ţărm. De asemenea, trebuie să existe un ghid pentru fiecare 20 de oameni.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase