Home » Natură » Imagini VIDEO spectaculoase din interiorul celei mai mari peşteri din lume

Imagini VIDEO spectaculoase din interiorul celei mai mari peşteri din lume

Imagini VIDEO spectaculoase din interiorul celei mai mari peşteri din lume
Publicat: 22.03.2015
Cu o lungime de peste 8,85 de kilometri şi cu o junglă şi un râu proprii, Peştera Hang Son Doong din Vietnam este cea mai mare din lume. Formaţiunea carstică este atât de mare încât ar putea adăposti un cvartal de clădiri cu câte 40 de etaje fiecare.

Fotograful Ryan Deboodt a realizat cu ajutorul unei drone o înregistrare video aeriană a acestei peşteri extraordinare. Imaginile obţinute oferă acces la o mică parte din minunata lume a acestei peşteri, de la roci cu forme interesante, la vegetaţia bogată, potrivit huffingtonpost.com.

Videoclipul a fost publicat săptămâna trecută şi a fost vizualizat până în prezent de peste un milion de ori.

Peştera Hang Son Doong  (Peştera Răului din Munte, în dialectul local) a fost descoperită pentru prima dată în anul 1991 de către un băştinaş. Cu toate acestea, autorităţile vietnameze nu au aflat de existenţa sa deoarece băştinaşi se temeau de acest loc. Aceştia considerau înspăimântătoare zgomotele pe care le emitea râul subteran. Astfel, a fost făcută cunoscută abia în 2009 în urma expediţiei unor speologi britanici.

Sursa: Huffington Post

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase