Dentistul Keith Arbeitman afirmă că un alt indiciu al faptului că trebuie să-ţi schimbi periuţa se află în flexibilitatea perilor. „Odată ce perii încep să se curbeze, nu te mai spală pe dinţi corespunzător”. Conform Curiosity, Arbeitman mai recomandă trecerea limbii, ocazional, pe suprafaţa dinţilor. Dacă aceştia nu se simt curaţi, periuţa de dinţi probabil trebuie schimbată.
Printre perii acesteia se pot acumula bacterii şi murdărie. Conform unui studiu din 2015, periuţele de dinţi din baie ce nu au capac de protecţie sau nu sunt depozitate într-un loc închis pot fi contaminate cu fecale. Acest lucru este mai periculos atunci când trăieşti cu o altă persoană în casă, deoarece fecalele altei persoane conţin „bacterii, virusuri şi paraziţi ce nu fac parte din flora ta normală”.
Deşi amplasarea unui cap de protecţie pe periuţa de dinţi ajută la evitarea contaminării cu fecale, acest lucru poate duce la dezvoltarea bacteriilor, dacă perii sunt umezi atunci când este amplasată. Un studiu din 2007 arată că periuţa de dinţi ar trebui amplasată vertical după spălare pentru a se usca.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Periuţa de dinţi 3D: arată respingător, dar ne curăţă dinţii în doar 6 secunde (VIDEO)
Periuţa de dinţi pentru leneşi şi pentru grăbiţi care spală singură dantura în doar 10 secunde
Cine a inventat periuţa de dinţi? – VIDEO
O periuţă de dinţi inteligentă arată zonele din gură care au nevoie de mai multă îngrijire – VIDEO