Cum au ajuns mormintele descedenţilor vikingilor în Sicilia? Specialiştii au o explicaţie clară

28 07. 2018, 09:00

Arheologii au descoperit mormintele vechi de 800 de ani în apropierea bisericii San Michele del Galfo din apropiere de Palermo. Conform Live Science, persoanele îngropate era normanzi, grup apărut când vikingii au ocupat nordul Franţei şi şi-au fondat propriul ducat. 

„Unele dintre persoanele înmormântate în acest cimitir erau membri ai elitei sau clerici, după cum arată forma mormintelor”, a declarat Slawomir Mozdzioch, directorul excavărilor şi arheolog din cadrul Institutului de Arheologie din Wasaw. 

După ce au fost examinate cele 10 morminte, Mozdzioch şi colegii săi au descoperit că trei dintre acestea aparţineau unei femei şi doi copii. În interior nu au fost descoperite bunuri, dar antropologii au determinat că persoanele decedate proveneau din vestul Europei, probabil fiind normanzi din nordul Franţei. „Conform antropologilor locali, înălţimea şi statura scheletelor le indică originile”, a declarat Mozdzioch. Nu este chiar atât de suprinzătoare descoperirea normanzilor în Sicilia. Normazii au trimis expediţii în sudul Italiei şi Sicilia precum şi în Anglia, Wales, Scoţia şi Irlanda. „În a doua jumătate a secolului XI, insula a fost recapturată de către arabi prin intermediul unui nobil normand, Roger de Hauteville”, a declarat Mozdzioch. 

Cimitirul conţine cadavre asociate cu spitalul bisericii, menţionat în documentele din secolul XII. Construirea bisericii a început înainte ca Palermo să fie recapturat de către musulmani. De aceea biserica a fost fortificată şi construită pe un deal, acesta fiind un punct strategic în cazul bătăliilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Un băiat de 13 ani a descoperit o comoară spectaculoasă care datează din era vikingă şi care aparţinea unui celebru rege danez
 
Un nou studiu arată că metoda de navigaţie a vikingilor era extrem de precisă
 
Marea Armată a vikingilor şi cucerirea (aproape) totală a insulei britanice şi a Franciei
 
Groenlanda, cea mai mare insulă din lume, este tărâmul special al Pământului care fascinează omenirea încă de la descoperirea ei. O rezervaţie are o întindere de patru ori mai mare ca România