Cât timp îți ia să te îndrăgostești
Cât timp ne ia să ne îndrăgostim? Există cu adevărat dragoste la prima vedere? Atunci când te întrebi de ce nu te simți „îndrăgostit” la fel de repede pe cât crezi că ar trebui, poate ar fi cazul să iei o pauză. Totodată, este întotdeauna mai ușor, atunci când vine vorba de iubire, să te gândești pe termen lung.
Uneori, acele sentimente puternice se dovedesc a fi pur și simplu dorință sau pasiune, care la început pot fi foarte asemănătoare cu iubirea. Iată cât timp durează să te îndrăgostești cu adevărat, potrivit cercetărilor.
Potrivit Personality and Social Psychology Bulletin, avem nevoie doar de o oră să ne îndrăgostim de oricine.
De cât timp au nevoie bărbații și femeile să spună cele două cuvinte magice?
Cercetările anterioare au indicat faptul că bărbații așteaptă doar 88 de zile (adică mai puțin de trei luni) pentru a rosti pentru prima oară acele două cuvinte magice (te iubesc), iar 39% le spun chiar din prima lună. Pe de altă parte, femeile au nevoie în medie de 134 de zile.
Dacă întreții relații sexuale cu această persoană, așteaptă-te ca acele emoții siropoase să se arate mai devreme pentru că în timpul orgasmului sunt eliberați hormoni de atașament, în special în cazul femeilor.
Un studiu din 2011 a arătat că bărbații au luat în considerare recunoașterea adevărului cu privire la dragostea lor cu șase săptămâni mai devreme decât femeile. Așadar, dacă tu crezi că trage de timp, cel mai probabil este cu mult înaintea ta.
Fie că vrei sau nu, ești programat să te îndrăgostești
Totodată, cercetările au mai arătat că fie că vrem sau nu, suntem programați să ne îndrăgostim.
Loretta G. Breuning, profesor și membru al Inner Mammal Institute de la Universitatea de Stat din California, a explicat că creierul este programat să se concentreze asupra reproducerii, chiar dacă persoana în cauză nu dorește să facă acest lucru în mod activ.
Breuning, autor al cărții „Obiceiurile unui creier fericit: Reîntrenează-ți creierul pentru a-ți stimula nivelul serotoninei, dopaminei, oxitocinei și endorfinei”, a mai precizat că creierul tău se bazează pe supraviețuire, iar apogeul supraviețuirii este reproducerea.
Oricare ar fi motivul, este uimitor să te îndrăgostești
Oricare ar fi motivul, este uimitor să te îndrăgostești. Studiile au descoperit că punctul culminant al multor substanțe chimice plăcute din creierul tău produce o stare de euforie, potrivit Science Times.
Dr. Sandra Langeslag, neurolog comportamental la Universitatea din Missouri, SUA, a explicat că dorința ajută la atașamentul și reproducerea ființelor umane. Mai mult, Langeslag a adăugat că pasiunea și angajamentul permit cuplului să rămână împreună și să aibă grijă de copiii lor în termeni evolutivi.
Vă mai recomandăm să citiți și:
Scrisorile de dragoste trimise de Constantin Brâncuşi fotografei Florence Meyer
Cele mai ciudate afrodisiace folosite la poţiunile de dragoste