Până în acel moment, hunii şi goţii deveniseră membri oficiali ai armatei romane, dar obiceiul lor de a purta pantaloni îi enerva pe romanii nativi. În anul 399, oraşul avea deja două legi ce interziceau purtarea pantalonilor şi a cizmelor în oraş, act ce ar fi fost pedepsit conform legii.
Se pare că primii ce au purtat pantaloni din această regiune a planetei erau locuitorii teritoriilor hunilor din est. În 2014, arheologii au descoperit doi bărbaţi din Evul Mediu înmormântaţi acum 3.000-3.300 de ani în vestul Chinei. Conform analizelor, aceştia purtau cei mai vechi pantaloni descoperiţi până la acel moment. Desigur, şi pe mumia lui Otzi (veche de 5.300 de ani) a fost descoperită o pereche de colanţi din piele de capră ce aveau o singură bucată de material înfăşurată în jurul coapselor, scrie Curiosity.
Istoricii susţin însă că la baza popularizării pantalonilor s-a aflat cavaleria. Ei consideră că, odată cu răspândirea utilizării cailor, tot mai mulţi luptători au ales noul tip de îmbrăcăminte. Cei doi bărbaţi chinezi descoperiţi în 2014 reprezintă exemplul perfect. În afară de faptul că erau îmbrăcaţi în pantaloni, aceştia erau înhumaţi alături de cai din lemn şi alte obiecte asociate călăritului.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Cei mai vechi pantaloni din lume, creaţi acum 3.300 de ani, au fost descoperiţi în China
Cine a inventat celebrii pantaloni blue jeans?
Un canadian care a ascuns 51 de broaşte ţestoase în pantaloni. Ce s-a întâmplat după
În sfârşit: după 200 de ani de interdicţie, femeile din Paris au voie să poarte pantaloni