Acestea mai pot fi însoţite de tulburări de vedere, ameţeală, stări de vomă, greaţă, sensibilitate la lumină şi miros. Migrenele pot dura de la câteva ore la câteva zile. Aproximativ 25% dintre persoane resimt şi o serie de tulburări senzoriale, precum înţepături sau ameţeală în anumite zone ale feţei. În cazul femeilor cu vârstă sub 50 de ani, migrenele cu aură cresc riscul accidentului vascular cerebral ischemic, mai ales dacă fumează şi utilizează contraceptive orale, scrie Washington Post.
Migrenele afectează una din şapte persoane la nivel global, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Femeile tinere suferă mai multe migrene mai ales într-o perioadă în care se aşteaptă să fie mai productive la locul de muncă sau acasă. Băieţii au parte de mai multe migrene în perioada pubertăţii, în cazul femeilor afecţiunea se diminuează după menopauză.
Din această cauză, specialiştii consideră că fluctuaţiile hormonale ale femeilor sunt o influenţă puternică mai ales în perioada menstruaţiei. Unele dintre cele mai puternice migrene apar cu câteva zile înainte sau după menstruaţie. Profesorul de neurologie din cadrul Center of Headache and Pain Medicine din SUA consideră că scăderea nivelului de estrogen ar putea fi un factor declanşator. „În timpul perioadei de ovulaţie şi după scăderea nivelului poate reprezenta o problemă. După menopauză, nivelul de estrogen se îmbunătăţeşte”, a declarat Green.
Mare parte dintre specialişti consideră că migrenele pot fi provocate de reacţia creierului la interacţiunile complexe dintre hormoni, genetică şi factori de mediu.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: