Realitatea augmentată VS realitatea virtuală
Realitatea virtuală reprezintă mediul generat de computer cu care o persoană poate interacţiona. Realitatea augmentată adaugă noi straturi realităţii, fără să o înlocuiască, informează Live Science.
Realitatea augmentată în prezent
Realitatea augmentată este deseori prezentată sub forma unei tehnologii futuristice, deşi a fost inaugurată de câţiva ani. Însă, în ultimii ani, mai multe laboratoare şi companii au construit dispozitive ce ne oferă realitate augmentată. În 2009, specialiştii din cadrul MIT au prezentat dispozitivul SicthSense ce combina utilizarea camerei, un mic proiector, un smartphone şi o oglindă. În timp ce dispozitivul este aşezat pe pieptul utilizatorului, el poate manevra prin intermediul celor patru senzori imaginile proiectate de SixthSense.
Google a prezentat în 2013 Google Glass, în acest caz sub forma unor ochelari, însă în 2015 proiectul a fost încheiat. Desigur, prin intermediul smartphone-urilor şi a tabletelor, realitatea augmentată este prezentă mai frecvent în vieţile oamenilor. De exemplu aplicaţia Star Walk permite utilizatorului ca prin îndreptarea dispozitivului către cer pe ecran să apară denumirile stelelor.
Însă una dintre cele mai cunoscute modalităţi prin care realitatea augmentată a „invadat” casele oamenilor este jocul „Pokemon Go”. Jocul permitea utilizatorilor să vadă pokemoni integraţi în mediul real. În prezent, cercetătorii lucrează la dezvoltarea hologramelor.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: