Ce s-ar întâmpla dacă am mânca numai carne?
Se pare că nu suntem construiţi pentru o astfel de dietă şi fără fibre din cereale şi legume am fi extrem de constipaţi, scrie Science Alert.
De asemenea, cea mai uşoară cale de a avea energie este convertirea carbohidraţilor în glucide, iar când primii lipsesc, corpul tău începe să ardă grăsimi şi proteine. În acest caz, o dietă cu un aport mic de carbohidraţi ar fi bună pentru cei care vor să slăbească.
O problemă majoră în consumul exclusiv de carne ar fi lipsa vitaminei C, pe care oamenii, spre deoasebire de restul animalelor, nu o produc, ceea ce înseamnă că trebuie luată din fructe şi alte surse vegetale. Fără ea, corpul nostru nu produce colagen.
Singura metodă prin care am putea obţine vitamina C şi am menţine dieta exclusiv carnivoră ar fi să consumăm carne crudă, ceea ce ar fi riscant din cauza bacteriilor şi, de asemenea, greu de digerat.
Desigur, o astfel de dietă nu ar fi recomandată şi chiar cele mai nordice populaţii, precum inuiţii, chiar dacă au mai multă carne în dietă decât restul populaţiei, tot consumă alge, fructe de pădure şi rădăcini.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Israelienii sunt aproape să creeze ”carnea de laborator”, care nu necesită omorârea animalelor
Ce beneficii are carnea de porc pentru organism şi cât contează ca aceasta să fie românească
Ce gust are carnea de om? Experimentul macabru al unui bărbat – VIDEO