Ce sunt fâşiile albicioase de pe pieptul de pui?

18 11. 2017, 10:00

”Fâşiile albe” apar atunci când fermierii încrucişează mai multe tipuri de păsări pentru ca acestea să crească mai mari şi mai repede. Mentalfloss notează că această practică poate duce la apariţia unor probleme de sănătate ale păsărilor, inclusiv afecţiuni ale ţesuturilor musculare. Uneori afecţiunea se manifestă prin apariţia unor făşii albe prin carne care produc un aspect marmorat. Mai jos puteţi vedea un exemplu:

Sursa: Twitter/ Cass Anderson

Însă afecţiunea nu este dăunătoare doar pentru păsări. În 2013, cercetătorii din cadrul Universităţii din Bologna, Italia, au prezentat faptul că făşiile albicioase din carne cresc nivelul de grăsimi al cărnii cu 224 de procente. Desigur, chiar şi în acest caz, carnea de pui este mult mai slabă decât cea de porc de pildă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce nu este bine să speli carnea de pui înainte de a o prepara
 
Cum preferă românii să prepare carnea de pui
 
De ce peştele se poate mânca crud, dar puiul nu? – VIDEO
 
De ce e mai sănătos să mănânci gândaci decât carne