Moda recentă a popularităţii animalelor de companie, de la pisici şi câini până la porci de dimensiuni reduse sau chiar găini, sugerează că deţinerea unui animal de companie reprezintă mai mult decât un capriciu. Conform Independent deţinerea unui animal de companie reprezintă un obicei al occidentalilor.
În prezent, deţinerea unui animal de companie necesită bani şi timp, iar beneficiile materiale obţinute de la acestea nu sunt la fel de mari precum în trecut, când erau utilizate fie pentru păzirea proprietăţii sau înlăturarea dăunătorilor. Deşi criza financiară din 2008 a afectat multe sectoare, însă cheltuirea banilor pe animalele de companie nu a scăzut. Fapt ce sugerează că animalele de companie nu reprezintă un lux, ci sunt o parte integrată a familiei.
În timp ce unele persoane sunt iubitoare de animale, altele au o părere diferită despre deţinerea şi investirea banilor într-un animal. Conform studiilor recente, iubitorii de animale deţin o genă unică.
ADN-ul animalelor din prezent sugerează că acestea s-au divizat de perechea lor sălbatică în urmă cu 15.000 şi 5.000 de ani, la sfârşitul Paleoliticului şi Neoliticului. Tot în acest moment omul a început să crească animale. Aceeaşi genă care influenţează oamenii din prezent să deţină animale de companie ar fi influenţat şi primii fermieri. Studiile recente sugerează că afecţiunea pentru animale are legătură cu preocuparea pentru mediul natural. Astfel că animalele de companie ne-ar putea ajuta să ne reconectăm cu lumea naturală din care am evoluat.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: