Cât de periculoase sunt mâncărurile consumate din recipientele din cupru?

13 08. 2017, 10:00

Mâncărurile, băuturile sau ingredientele ce au un pH sub limita de 6.0 nu ar trebui consumate din recipiente din cupru, spun experţii. Printre acestea se numără oţetul, sucul de fructe, vinul sau ingredientele din cocktailul Moscow Mules, informează Bustle

Avertismentul este adevărat, consumul unor băuturi cu pH sub şase în astfel de recipiente poate provoca otrăvirea, dar datorită stratului protector aflat pe recipientele din prezent aspectul pH-ului scăzut nu ar trebui să reprezinte o problemă. 

Recipientele  din cupru realizate în ultimul secol conţin un strat protector din lac şi nichel. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce se întâmplă dacă arunci un magnet printr-un tub din cupru. Peste 7 milioane de oameni s-au uitat la acest experiment
 
Cand au inceput oamenii, de fapt, sa prelucreze metalele?
 
Cum să confecţionezi o baterie acasă. Nu e atât de complicat – VIDEO
 
Cum să scoţi aur dintr-un telefon mobil: o biotehnologie revoluţionară va folosi în acest scop ciupercile