O plantă culeasă poate rezista mai mult timp dacă este pusă la o temperatură apropiată de ceea a îngheţului.
În momentul tăierii, tulpina va deţine o cantitate mare de zaharuri şi amidon în interior, mai ales dacă planta a fost crescută în locuri luminate puternic şi culeasă într-o după-amiază târzie. Rezerva de zaharuri şi amidon ajută planta să trăiască până când aceasta este pusă în vază.
Abilitatea plantei de absorbţie a apei şi a nutrienţilor se deteriorează în timp. Acest proces este limitat de obstrucţia tulpinei, deseori provocată de bulele de aer şi creşterea nevelului de bacterii. Adăugarea unei cantităţi mici de clor în apa din vază poate prelungi viaţa plantei, prin distrugerea microorganismelor. De asemenea, temperatura este un alt factor important ,,Pentru a prelungi viaţa unei flori, aceasta trebuie pusă la o temperatură apropiată de ceea a îngheţului,” afirmă John Dole, profesor în floricultură din cadrul Universităţii din Carolina de Nord.
Sursa: Popular Science
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: