Acestea se întreabă de multe ori de ce bărbaţii nu îşi cer iertare atunci când greşesc, de ce nu îşi exprimă sentimentele mai des, de ce nu le place preludiul sau de ce nu vor să le ajute la treburile casnice.
Dacă în primele săptămâni bărbaţii se poartă exemplar, după un timp, mai lung sau mai scurt, aceştia tind să se schimbe. Psihoterapeutul Constantin Cornea scrie că aceştia sunt ca într-un fel de competiţie cu partenera, simţind nevoia să îşi impună punctul de vedere, chiar şi când nu este cazul.
Acesta adaugă: ”În calitate de psiholog cu experienţă în terapia de cuplu pot spune cu certitudine că nu există o diferenţă majoră între femei şi bărbaţi în privinţa comportamentelor. Există femei cu comportament „masculin” şi invers. Barbatii nu sunt de pe Marte şi nici femeile de pe Venus. Ambii sunt de pe Terra”.
Bărbaţii care consideră semn de slăbiciune îndeplinirea cerinţelor femeilor din viaţa lor suferă în principiu de lipsă de cavalerism, explică psihoterapeutul. Ei au învăţat să vadă viaţa ca pe o luptă, chiar şi când vine vorba de parteneră.
Într-o societate în care femeia a devenit o luptătoare cu arme masculine, iar bărbaţii au uitat ce înseamnă cavalerismul, căsnicia este un câmp de luptă pentru putere, scrie Kudika.ro
Psihoterapeutul Constantin Cornea concluzionează că femeia ar trebui să revină la armele seducţiei, iar bărbatul să redescopere cavalerismul. Succesul va fi garantat atat in familie cat si in cariera pentru amandoi. Astfel, vor vedea cat de usor redescopera aspectele care ii uneau la inceput asteptand doar o mica incurajare pentru a reveni. Asemanarile dintre ei ii vor face sa se sustina si sa se ajute reciproc, uitand poate cu desavarsire de diferentele dintre ei sau de cine decide ce este de facut.
Sursa: Gândul