Home » Lumea digitală » Cel mai rapid încărcător din lume poate încărca complet smartphone-ul în mai puțin de 5 minute

Cel mai rapid încărcător din lume poate încărca complet smartphone-ul în mai puțin de 5 minute

Cel mai rapid încărcător din lume poate încărca complet smartphone-ul în mai puțin de 5 minute
Foto: realme Global/X (Twitter)
Publicat: 23.08.2024

Oamenii de știință au dezvăluit cel mai rapid încărcător din lume pentru smartphone-uri, care poate încărca complet un telefon în mai puțin de 5 minute.

Tehnologia de încărcare rapidă de 320 de wați, denumită „320W SuperSonic Charge”, a fost dezvoltată de compania chineză de electronice de consum Realme și depășește încărcătoarele anterioare. Producătorul de smartphone-uri Redmi, o subsidiară Xiaomi, prezentase anterior o tehnologie de 300 de wați capabilă să încarce un dispozitiv în 4 minute și 55 de secunde, în februarie 2023, dar niciun producător nu a reușit să depășească acest record până acum.

Reprezentanții Realme au demonstrat cel mai rapid încărcător din lume la evenimentul Realme 828 Fanfest din Shenzhen, China, pe 14 august. Capacitatea de încărcare rapidă record poate alimenta bateria unui smartphone până la 26% într-un minut și până la 50% în mai puțin de două minute. Încărcarea completă a unui smartphone durează 4 minute și 30 de secunde, conform Live Science.

Cel mai rapid încărcător din lume încarcă telefonul în 4 minute și jumătate

Spre deosebire de încărcarea convențională, în care energia este transferată către o singură celulă a bateriei sau către mai multe celule în secvență, tehnologia de încărcare rapidă încarcă simultan mai multe celule de baterie dintr-o singură baterie.

În demonstrație, reprezentanții Realme au încărcat rapid un design de baterie pliată cu o capacitate de 4.420 de miliamperi-oră, care suprapune patru celule una peste alta. Acest design oferă o capacitate cu 10% mai mare decât designurile convenționale, au spus reprezentanții companiei. Oamenii de știință au miniaturizat fiecare celulă de baterie în structuri stratificate pentru a împacheta mai multă capacitate de încărcare într-un spațiu mai mic, înainte de a plia cele patru celule pentru a imita forma panourilor de satelit, conform unui videoclip promoțional postat pe platforma X.

Cu ce inovații a mai venit compania Realme?

Compania a creat și un adaptor de putere cunoscut sub numele de „Pocket Cannon”, care are o densitate de putere de 3,3 wați pe centimetru cub. Și alte dispozitive, inclusiv iPhone-urile cu port USB-C, vor putea fi încărcate cu acest adaptor, dar nu la aceeași viteză. Comparativ, un încărcător de 240 de wați, dezvăluit de aceeași companie anul trecut, avea un adaptor cu o densitate de putere de 2,34 wați pe centimetru cub. Tehnologia anterioară putea încărca smartphone-ul Realme GT Neo 5 în mai puțin de 10 minute.

Noul adaptor poate fi utilizat cu multe standarde de încărcare rapidă, au spus reprezentanții companiei, incluzând UFCS, PD și SuperVOOC, și are două porturi USB-C, astfel încât utilizatorii pot încărca două dispozitive în același timp. Ratele maxime de încărcare sunt de până la 150 de wați pentru smartphone-urile Realme și 65 de wați pentru laptopurile compatibile.

Reprezentanții Realme au prezentat și un transformator de tensiune „AirGap”, care asigură izolarea tensiunilor înalte de bateriile smartphone-urilor în cazul unor defecțiuni electrice, cum ar fi întreruperea circuitelor. Acest lucru previne deteriorarea smartphone-ului.

Transformatorul se bazează pe ceva numit „conversie electromagnetică fără contact”. Transformatorul mic reduce tensiunea la 20 de volți pentru a proteja durata de viață a bateriei și ajută încărcătorul rapid să mențină o eficiență de 93% în timpul încărcării.

Vă recomandăm să citiți și:

Declinul digital: aproape 40% dintre paginile de Internet au dispărut

Cum reducem amprenta de carbon digitală?

Microsoft propune o funcție „Big Brother” care înregistrează tot ce facem pe computer

Dublarea vitezei de procesare a computerelor, posibilă printr-o metodă inovatoare

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase