La doi ani după ce și-a vândut afacerea cu mașini autonome, Uber lansează o flotă de roboți care să înlocuiască șoferii Uber Eats în Miami, în parteneriat cu altă companie de robotică, Cartken, cu sediul în California, SUA.
Roboții Cartken au fost deja implementați în diverse spații, inclusiv în campusurile studențești.
Accesul la vastul ecosistem al Uber are potențialul de a schimba imaginea serviciului de livrare a mâncării și, dacă are succes, ar putea declanșa perturbări uriașe în rândul forței de muncă. Ori s-ar putea prăbuși dacă nu reușește să depășească provocările logistice, potrivit Futurism.
„Suntem încântați de parteneriatul cu Uber; va aduce avantaje roboticii în livrarea de alimente și, în cele din urmă, va crea comunități mai conectate. Împreună, avem oportunitatea să reducem congestionarea traficului, să ajutăm comercianții locali să își mărească capacitatea de livrare și să oferim consumatorilor livrări rapide, convenabile și fără emisii”, a spus CEO-ul companiei Cartken, Christian Bersch.
Uber este departe de a fi prima companie din SUA care folosește o astfel de tehnologie. Companii precum Walmart și Amazon și-au lansat, de asemenea, propriile flote de roboți de livrare, în trecut. Cu toate acestea, Amazon a renunțat la testele sale cu roboți care să efectueze livrări la domiciliu, din cauza încetinirii livrărilor.
Roboții de livrare pe șase roți și cu Inteligență Artificială de la Cartken seamănă foarte mult cu cei dezvoltați de firmele concurente. Aceștia pot să transporte 23 de kilograme și dispun de o suită de camere de luat vederi.
Acesta este un alt semn că majoritatea corporațiilor caută noi modalități prin care să își minimizeze dependența de lucrătorii umani. Uber, în special, are un istoric destul de controversat atunci când vine vorba de angajarea șoferilor umani și s-a confruntat cu numeroase consecințe legale de-a lungul anilor, astfel încât nu există nicio îndoială că directorii companiei ar prefera să renunțe complet la ei.
Sony vrea să construiască roboți umanoizi
Cum sortează deșeurile inteligenţa artificială? Un braţ robotic o face cu „viteza unui om”
Fermierii români renunță la muncitori și aduc roboţi făcuţi în Franţa sau Suedia