NASA urmează să se alăture sectoarelor majore care valorifică potențialul metaversului și al realității virtuale. Agenția spațială vrea să simuleze viața pe Marte în metavers.
Interesul pentru colonizarea planetei Marte s-a accentuat în ultimii ani. Nu doar SpaceX devine din ce în ce mai încrezătoare în ceea ce privește transportul oamenilor pe Marte, dar NASA lucrează și pentru ca astronauții să se obișnuiască cu viața pe planeta roșie, scrie Interesting Engineering.
În 2021, NASA dorea ca oamenii să stea în habitate marțiene create pe Pământ pentru a afla care este impactul șederii prelungite în aceste medii extraterestre. Deoarece nu toate simulările pot fi realizate practic în viața reală, agenția spațială caută să facă următorul lucru la îndemână, anume să introducă planeta Marte în metavers.
Potrivit unui articol de pe Gamerant, NASA a creat 5 categorii de simulări marțiene, și anume „Tabăra”, „Cercetare Științifică”, „Mentenanță”, „Explorare” și „Uimiți-ne”. După cum sugerează și numele, ultima dă frâu liber creativității și poate fi folosită pentru a scoate la iveală cele mai bizare sau incredibil de imaginative scenarii.
Înscrierile trebuie făcute în termen de 80 de zile și există până la 4 premii pentru fiecare categorie. Această provocare este adresată tuturor persoanelor și companiilor. Tocmai de aceea HeroX, o platformă de crowdsourcing, a postat-o pe Twitter.
În cazul în care vă întrebați dacă nu cumva sunt prea multe de făcut într-un timp atât de scurt, de fapt nu totul trebuie făcut de la zero. Folosind Unreal Engine 5, dezvoltatorii vor urmări să-și construiască experiențele pentru a fi utilizate în cadrul sistemului de asistență pentru operațiuni Mars XR al NASA. Acest mediu are deja o lume cu teren marțian, vreme realistă, cicluri zi/noapte, gravitație marțiană și alte atuuri precum costume spațiale și rovere.
Așadar, o experiență unică poate fi construită pe baza acestei platforme existente, ceea ce permite concentrarea asupra experienței, fără griji asupra detaliilor. Gamerant a scris că peste 150 de echipe din întreaga lume au intrat deja în această provocare.
Pentru cei care își doresc, aceasta este șansa de a avea o contribuție la explorarea spațială umană.
Vă recomandăm să citiți și:
Test de cultură generală. Cine a inventat tehnologia Wi-Fi?
Test de cultură generală. Cine a inventat Internetul?
Dispozitivele inteligente te urmăresc peste tot. De ce este asta o problemă?
Scrolling-ul la nesfârșit. Ce efecte are asupra creierului și care este remediul?