Cercetătorii de la Institutul de Interacțiune Om-Computer al Universității Carnegie Mellon, cunoscut și sub numele de Future Interfaces Group sau FIG, au descoperit cum să-i facă pe utilizatori să simtă senzații pe buze, dinți și limbă, simulând astfel sărutul în VR.
FIG a modificat o pereche de ochelari de realitate virtuală de pe piață pentru a emite energie acustică. Tehnologia se fixează pe hardware-ul VR existent, astfel încât nu trebuie cumpărați alți astfel de ochelari pentru a o folosi, scrie Futurism.
Impulsurile sunt îndreptate pe și în jurul gurii, iar imaginile arată un utilizator care testează periuța de dinți, țigara, cafeaua fierbinte și alte situații simulate create de cercetători pentru a fi folosite cu noua tehnologie.
Însă ceea ce se întreabă toată lumea este dacă această tehnologie poate fi folosită pentru a simula sărutul în VR. Pe scurt, da, aceasta ar putea fi una dintre utilizările acestei noi tehnologii.
FIG a publicat mai multe comentarii de la oameni care au testat echipamentul.
„Am încercat să-mi plesnesc păianjenul de pe gură”, i-ar fi spus companiei o persoană anonimă care a testat produsul.
Dacă echipa a reușit să facă aceste simțuri foarte realiste, s-ar putea să fim mai aproape ca niciodată de a avea experiențe aproape reale în VR. Deși poate părea ciudat, este mai interesant decât ceea ce s-a întâmplat până acum în metavers.
Un studiu care descrie această nouă invenție a fost publicat în CHI Conference on Human Factors in Computing Systems.
Vă recomandăm să citiți și:
Infrastructura actuală de Internet de mare viteză nu va fi în stare să acopere cererea din viitor
Meta vrea să introducă monede virtuale, token-uri şi servicii de împrumut
Impactul rețelelor de socializare asupra tinerilor. Când sunt adolescenții cel mai vulnerabili?
Au fost create lentilele de contact inteligente. Ce tehnologii includ acestea?