Atacurile cibernetice sunt cel mai mare risc pentru întreprinderile din întreaga lume
Atacurile cibernetice sunt considerate cel mai mare risc pentru întreprinderile din întreaga lume. Pe următoarele locuri urmează dezastrele naturale și pandemiile.
Directorii de companii și experții în securitate din întreaga lume consideră că atacurile cibernetice reprezintă cel mai mare pericol pentru companii, potrivit unui sondaj global.
Într-un „Barometru al riscurilor” publicat marți de AGCS, un asigurator industrial care aparține de Allianz, hackerii s-au clasat pe primul loc în topul celor mai mari riscuri.
Întreruperile de activitate, dezastrele naturale și pandemiile urmează pe locurile doi-patru, a precizat AGCS, citat de dpa.
Compania a intervievat toamna trecută un număr de 2.650 de profesioniști din 89 de țări. Printre aceștia s-au numărat peste 1.200 de directori de la companii mari, cu vânzări anuale de peste 500 de milioane de dolari.
Atacurile cibernetice nu pot fi blocate întotdeauna
Nici precauțiile înalte de securitate în IT nu protejează 100% împotriva atacurilor hackerilor, a reieșit din sondaj.
„Companiile investesc foarte mulți bani în dezvoltarea securității IT, dar constatăm că atacatorii reușesc să pătrundă în sistem și, uneori, să provoace pagube enorme companiilor”, a declarat Jens Krickhahn, directorul AGCS.
Studiul este în concordanță cu alte analize privind criminalitatea informatică. Compania americană Cybersecurity Ventures, care este frecvent citată în industria IT, estimează că pagubele globale cauzate de criminalitatea informatică au atins anul trecut 6.000 de miliarde de dolari. Până în 2025, acestea ar putea crește la 10,5 trilioane de dolari. Această sumă include furtul și distrugerea de date, infracțiunile financiare, pierderile de productivitate, furtul de proprietate intelectuală și alte infracțiuni, precum și costurile de recuperare a pagubelor.