Un nou atac ransomware asupra unui gigant agricol ar putea avea consecințe grave
Un nou atac ransomware asupra unui furnizor de servicii agricole major ar putea duce la o penurie de alimente dacă hackerii și victima nu ajung cât mai curând posibil la o înțelegere.
Grupul de hackeri BlackMatter a forțat compania agricolă NEW Cooperative să își ducă sistemele în modul offline, cerând în schimb 5,9 milioane de dolari.
NEW Cooperative, care spune că furnizează servicii de software ce alimentează 40% din producția de grâne a Statelor Unite și gestionează 11 milioane de animale de fermă, a refuzat până acum să plătească sumă și susține că furnizează infrastructură critică, astfel ducând la un impas ce va cauza mai multe perturbări odată cu trecerea timpului.
Nu este primul atac major asupra lanțului de aprovizionare alimentar
Acesta nu este primul atac major asupra lanțului de aprovizionare cu alimente. În luna iunie, grupul de hackeri ruși REvil a dus la sistarea operațiunilor americane, canadiene și australiene ale gigantului de procesare a cărnii JBS, care administrează în jur de un sfert din lanțul de aprovizionare cu carne de vită din SUA.
În acel caz, JBS a fost nevoit să plătească o răscumpărare de 11 milioane de dolari. Prin comparație, NEW Cooperative încă refuză să plătească.
BlackMatter continuă să aștepte răscumpărarea de 5,9 milioane de dolari
Din păcate, grupul de hackeri BlackMatter a refuzat până acum să renunțe, respingând afirmațiile gigantului agricol că se încadrează în categoria de infrastructură critică. Aparent, grupul de hackeri oferă instrumente de decriptare victimelor care furnizează servicii esențiale, iar refuzul hackerilor BlackMatter să facă asta în cazul de față i-a făcut pe cei de la NEW Cooperative să-i acuze că nu joacă după propriile reguli, scrie Futurism.
Fără îndoială, strategia încă nu pare să fi funcționat. BlackMatter continuă să aștepte răscumpărarea de 5,9 milioane de dolari, în timp ce serviciile rămân offline și autoritățile federale intervin. Așadar, nu este clar cum se va sfârșit totul.
Vă mai recomandăm să citiți și:
Foametea din Madagascar. Prima țară din lume victimă a schimbărilor climatice
Motivul pentru care fermierii creează grădini circulare în deșertul Sahara