Începând cu anul 2016, un număr tot mai mare de posesori iPhone 6s au întâmpinat probleme care se manifestau prin oprirea spontană a telefonului mobil.
Investigații ulterioare au scos la iveală faptul că Apple a proiectat seria iPhone fără a ține cont de ”îmbătrânirea” normală a acumulatorului, manifestată atât prin reducerea capacității de înmagazinare a energiei, cât și a puterii maxime ce poate fi livrată în momentele de folosire intensivă a telefonului. Drept consecință, un număr tot mai mare de unități iPhone 6s ajungeau să se oprească fără niciun avertisment, acumulatorii parțial degradați neputând susține consumul de energie al telefonului, chiar dacă nivelul de încărcare afișat părea suficient.
Încercând să evite publicitatea negativă și costul unei operațiuni de înlocuire în masă a acumulatorilor defectați în perioada de garanție, Apple a ales să ascundă problema apelând la „optimizări” software. Potrivit investigaţiilor făcute de utilizatori care au sesizat diminuarea inexplicabilă a performanţelor, dispozitivele iPhone 6 Plus actualizate la versiunea iOS 10.2.1 au pierdut considerabil din puterea de procesare avută la stadiul de nou, încât de la un scor mediu de 1471/2476 puncte în benchmark-ul Geekbenck, scorul a scăzut la doar 839/1377 puncte.
Limitând artificial consumul de energie, Apple cu siguranţă a rezolvat problemele cu acumulatorii sub-standard, incapabili să susţină consumul dispozitivelor pe care trebuiau să le alimenteze. Totuşi, rezolvarea a venit pe „cheltuiala utilizatorilor”, degradarea artificială a performanțelor alimentând pentru mulți o falsă nevoie de upgrade la următoarea generație iPhone, de pe urma căreia Apple a avut de câștigat în mod direct.
Apple a renunțat la parteneriatul de 15 ani cu Intel