Generalul estimează că acest program de înzestrare va fi realizat în decursul unui deceniu.
Roboții reprezintă o parte tot mai importantă a vieților noastre, depășind încetul cu încetul etapa de simple curiozități și devenind părți semnificative ale economiei globale. În cele din urmă, chiar și armatele lumii încep să investească masiv în acest domeniu, sporindu-și astfel capacitățile de luptă.
Generalul Nick Carter, șeful statului major al armatei britanice, sugerează că noile drone și roboți ar putea constitui o parte semnificativă din forțele armate regale, relatează The Guardian. Acesta explică faptul că roboții încep să fie folosiți pentru a suplimenta numărul în scădere de recruți, de asemenea, subliniază și faptul că folosirea roboților reprezintă o evoluție greu de controlat și anticipat, notează Futurism.
Carter a spus că un efort logistic pentru o armată robotică, în care un număr mare de soldați robotici autonomi sau controlați de la distanță înlocuiesc luptătorii umani, ar putea fi operațională până în anii 2030.
„Bănuiesc că am putea avea o armată de 120.000 trupe, din care 30.000 ar putea fi roboți, cine știe”, a spus Carter, clarificând ulterior că nu se angajează să ofere numere specifice
Fiecare ramură a armatei britanice experimentează folosirea dronelor militare în condiții care seamănă cu cele de pe câmpul de luptă. Printre acestea se numără și drona i9, cu două puști și care este menită pentru operațiunile care au loc în clădirile ocupate de forțe ostile.
Carter avertizează că un viitor care include războiul automat este un viitor în care războaiele ar putea începe accidental pe baza unei singure erori.
Armata de roboti ameninta suprematia umana?
Armata americana se teme ca robotii de razboi vor deveni independenti!
Forțele Aeriene ale SUA folosesc câinii roboți pentru a-și apăra bazele militare
Universitatea din România unde se fac cercetari despre drone