iPhone 12 a fost dezasamblat până la ultima componentă, expunând noul modem 5G, modulul camerei foto și acumulatorul cu o capacitate redusă cu 15% față de predecesorul iPhone 11 .
Este vorba despre modelul standard cu ecran de 6.1 inch, pentru care Apple a ales folosirea unui acumulator a cărui capacitate nu ar fi fost de ajuns pentru aproape niciun smartphone cu Android. Însă fiind vorba de un telefon iPhone de ultimă generație, nu ar trebui să fim alarmați de descoperirea făcută.
În mod cert, hardware-ul iPhone 12 prezintă multe asemănări cu predecesorul iPhone 11, Apple intervenind doar pentru aspecte esențiale, cum ar fi adăugarea conectivității 5G. Drept consecință, placa electronică este sesizabil mai mare la noul iPhone, Apple obținând spațiul necesar tăind din volumul ocupat de acumulator.
Separat de chipsetul telefonului, modemul Qualcomm X55 probabil că „taie” simțitor din autonomia rămasă atunci când telefoanele iPhone 12 sunt conectate la rețele 5G, unele zvonuri indicând o penalizare de aproximativ 2 ore din autonomia obținută în modul 4G.
Totuși, soluția tehnică nu aparține în totalitate furnizorului Qualcomm, Apple optând pentru o antenă 5G cu design personalizat, care să încapă în carcasa mai suplă a telefoanelor iPhone 12.
Tot pentru un design suplu, Apple a compensat pentru placa electronică mai voluminoasă trecând alte componente printr-o cură de slăbire, cum ar fi generatorul de vibrații Taptic Engine. Modulul ecranului OLED este și el mai subțire, iar acumulatorul ocupă semnificativ mai puțin volum în carcasa telefonului. Din păcate, reducerea dimensiunilor fizice a venit și cu un regres mai puțin dezirabil, noul acumulator având o capacitate de numai 2815mAh.
Apple a publicat tarifele pe care le va percepe pentru reparația unui iPhone 12
Țara din Europa care obligă Apple să ofere căști în pachetul iPhone 12
Cum a răspuns Samsung la decizia Apple de a scoate încărcătorul din cutia iPhone 12?
A fost lansat iPhone 12 cu 5G. Cum arată, ce dotări are și cât costă