Aproape jumătate dintre români păstrează în casă telefoanele vechi, în loc să le recicleze
Aproximativ 50% dintre români ţin în casă telefoanele vechi, iar o bună parte dintre aceştia sunt tineri. De asemenea, potrivit unui studiu, 4% dintre români aruncă dispozitivele la gunoi ca și cum ar fi obiecte obişnuite.
Aproximativ 50% dintre români ţin în casă telefoanele vechi, iar o bună parte dintre aceştia sunt tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, reiese dintr-un sondaj realizat de Orange.
„Aproape jumătate dintre românii, cu vârsta peste 18 ani, conectaţi la Internet sunt mai degrabă înclinaţi să depoziteze în casă telefoanele mobile pe care nu le mai folosesc. 49,9% dintre cei care au răspuns la chestionar au declarat acest lucru. În mod surprinzător, această tendinţă este mai crescută în rândul tinerilor”, a transmis compania.
4% dintre români aruncă dispozitivele ca și cum ar fi obiecte obişnuite
De asemenea, 4% dintre români aruncă dispozitivele ca și cum ar fi alte obiecte obişnuite.
Potrivit sondajului, 3 din 10 români oferă rudelor sau prietenilor telefoanele pentru a le folosi, 1 din 4 dintre cetăţeni le duc la punctele de reciclare şi, tot în acelaşi număr, le dau ca parte din preţul achiziţionării unor dispozitive noi (Buy-Back).
Impactul echipamentelor digitale asupra mediului
Un procent semnificativ din emisiile de dioxid de carbon (CO2) ale industriei digitale sunt legate de procesele de producţie a echipamentelor, respectiv a telefoanelor, potrivit Orange, scrie Mediafax.
În acest context, compania a decis să lanseze o campanie de conştientizare cu privire la impactul echipamentelor digitale asupra mediului, prin care vrea să încurajeze returnarea telefoanelor prin programele de Buy-Back, reciclarea sau repararea acestora, precum şi achiziţionarea de telefoane recondiţionate.