Diagramele arată că un difuzor a fost amplasat în partea de sus a ecranului.
La prima vedere, Pixel 5 și alternativa Pixel 4a cu 5G sunt destul de asemănătoare, exceptând faptul că modelul mai ieftin vine cu un ecran puțin mai mare și carcasă acoperită cu suprafețe din plastic. În schimb, modelul Pixel 5 dine în carcasă in aluminiu și oferă un cran OLED de 6.0 inch.
Deși par asemănătoare, la o privire mai atentă observăm însă cum modelul mai costisitor vine cu ecranul OLED perfect decupat după conturul carcasei, perforația pentru casca audio clar vizibilă la seria Pixel 4a lipsind cu totul la modelul Pixel 5.
Aspect rămas nelămurit la momentul lansării, lipsa unui difuzor audio la vedere este în sfârșit descifrată cu ajutorul unei diagrame strecurate de Google în lista oficială cu specificații, clar ilustrând prezența unui difuzor audio la partea de sus a ecranului. Deși poziționată în locația sa obișnuită, casca audio ar urma să fie sub suprafața de afișare, producătorul apelând la un inductor de tip piezoelectric pentru a reda vibrațiile sonore direct prin sticla ecranului. Tot acolo s-ar afla și senzorii de proximitate și lumină ambientală, responsabili cu dezactivarea ecranului atunci când ducem telefonul la ureche și auto-ajustarea luminozității, raportat la condițiile de lumină ambiantă.
Totuși, chiar dacă seria Pixel 5 face pași în direcția integrării senzorilor frontali sub suprafața ecranului, camera foto este acomodată tot folosind procedeul de perforare, aplicat pe zona activă a ecranului. Deși este mai puțin elegantă, soluția folosită evită complicațiile pe partea de calitate a imaginii, induse de matricea OLED cu grad de transparență limitat.
Utilizatorii de Pixel 3 și Pixel 4 reclamă probleme la acumulatori