Apple a dat în judecată o companie de reciclare care a vândut 100.000 de telefoane, tablete și ceasuri

06 10. 2020, 00:00
Sursa foto: Unsplash

Apple a dat în judecată o companie care a vândut 100.000 de dispozitive care trebuiau să fie reciclate.

Geep Canada a vândut aproximativ 100.000 de telefoane iPhone, tablete iPad și ceasuri Apple Watch. Compania, care se ocupă cu reciclarea de electronice, lucrează cu Apple încă din 2014.

Geep nu a negat acuzațiile, dar susține că dispozitivele au fost „furate” de trei angajați, fără ca managementul să știe. Apple susține că vinovații fac parte din conducerea companiei.

Procesul a fost deschis în ianuarie 2020 și a fost făcut public abia acum. Producătorul iPhone a descoperit furtul cândva la sfărșitul anului 2017 sau începutul anului 2018, iar după aceea a terminat contractul cu Geep. În septembrie 2019, compania din Canada a fuzionat cu alte firme, iar noua entitate se numește Quantum Lifecycle Partners.

Dispozitivele sustrase de compania de reciclare sunt active în rețelele unor operatori telecom

Potrivit actelor depuse la dosar, Apple a livrat aproape 532.000 de telefoane către Geep Canada pentru a fi reciclate, între ianuarie 2015 și decembrie 2017, alături de 25.673 de tablete iPad și 19.277 ceasuri Apple Watch. În urma unui audit, gigantul american a descoperit că unele din aceste dispozitive au fost vândute.

Dispozitivele care nu au fost reciclate cântăresc cel puțin 5,33 de tone, potrivit Apple. Compania vrea să primească toți banii obținuți de Geep din vânzarea produselor, plus daune în valoare de 22,7 milioane de dolari. De cealaltă parte, firma de reciclare vrea ca aceste costuri să fie susținute de angajații despre care susține că sunt vinovați.

Citește continuarea pe Go4it!

Comisia Europeană se pregăteşte să înceapă procesul împotriva Apple, în valoare de 15 miliarde de dolari

Apple ar putea lansa un iPhone cu ecran pliabil. Ce spun analiștii

Războiul dintre Apple și Epic Games atinge noi culmi după ce jocul Fortnite a fost scos din App Store

Planul ambițios pe care Apple și l-a propus până la sfârşitul anului