Microsoft adaugă noi funcții pentru Teams
Microsoft Teams este unul dintre principalii competitori pentru Zoom, o aplicație care a devenit extrem de populară odată cu pandemia de COVID-19.
Microsoft Corp. a anunțat pe blogul său că a adăugat noi funcții la Microsoft Teams, un concurent pentru Zoom în ceea ce rivește organizare conferințelor online. În anunțul său, Microsoft a prezentat noile caracteristici și a inclus capturi de ecran pentru a demonstra noile capacități, notează Tech Xplore.
Pe măsură ce pandemia a continuat, familiile, companiile și chiar școlile au început să folosească aplicații de chat, în special Zoom. Aceste aplicații permit mai multor persoane să converseze în același timp în cadrul întâlnirilor virtuale. Acestea oferă o modalitate sigură de a rămâne în contact sau de a participa la funcții precum întâlniri de lucru sau discuții care au loc într-o sală de clasă. Experții se așteptau ca Microsoft, prin Skype să domine piața acestor aplicații. În anunțul său, Microsoft pare acum gata să concureze cu Zoom folosindu-se de Microsoft Teams, o aplicație mai robustă decât Skype, cu multe mai multe funcții.
Modificările cu care Microsoft vrea să acapareze piața
Noile funcții ale Teams includ modificări, adăugiri sau caracteristici noi în ședințe, experiențe în săli de ședințe, apeluri,posibilitatea de colaborare între participanți, dar și integrarea pachetului Microsoft 360.
Cea mai importantă dintre noile funcții este modul Împreună, care permite membrilor echipei să apară într-un singur mediu virtual alături, cum ar fi o sală de conferințe, o sală de clasă sau o cafenea. Persoana care organizează apelul este cea care va avea posibilitatea de a alege nou fundal.
Noul anunț include și o serie de alte modificări legate de aspect, astfel, Microsoft a adăugat o funcție de aspect personalizată pentru prezentări, cum ar fi permiterea unei persoane să apară în fața unor imagini, similar cu prezentatorii știrilor despre vreme care stă în fața unei hărți. Microsoft a adăugat, de asemenea, o funcție de detaliere a echipelor, permițând subgrupurilor de persoane să se întâlnească în mod privat.
Ca parte a anunțului său, Microsoft a dezvăluit, de asemenea, mai multe funcții care vor fi implementate în viitor, cum ar fi permiterea a până la 1.000 de persoane să participe la o întâlnire și chiar admiterea până la 20.000 de persoane care vor putea să asculte sau să vizioneze o întâlnire. Compania a menționat, de asemenea, că va lansa în curând panouri Microsoft Teams, care sunt panouri de tip tabletă care pot fi postate pe pereți pentru a afișa detaliile întâlnirilor.
Citește și:
Microsoft, acuzată că vrea să elimine concurenţa pentru un produs căutat în pandemie
O eroare Zoom a permis atacuri în video-conferințele private
O eroare Zoom a permis atacuri în video-conferințele private
Zoom poate fi folosit pentru accesa datele din PC de la distanţă