Un hacker susține că a preluat controlul întregii flote de mașini electrice Tesla

02 09. 2020, 19:00

Hackerul a preluat controlul asupra mașinilor  Tesla pentru a demonstra problemele sistemului de securitate.

GALERIE FOTO

Jason Hughes, un hacker, susține faptul că a reușit să obțină cu ușurință controlul asupra întregii flote de mașini Tesla. Acesta explică faptul că a reușit să obțină un astfel de control extins prin atacarea serverelor companiei. Trebuie precizat faptul că Hughes este un hacker etic, un expert în securitate cibernetică care s-a specializat în testarea diferitelor sisteme informatice ale diferitelor organizații, fie ele agenții guvernamentale sau corporații, notează Futurism.

Atacul ar fi avut loc în martie 2017, iar Hughes a alertat imediat echipa de securitate a Tesla, care a reparat rapid breșa de securitate pe care el a exploatat-o. Cu toate acestea, este o interesant să aflăm că una dintre cele mai mari companii tehnologice din lume poate cădea pradă atacurilor unui singur hacker.

Vulnerabilitățile mici au deschis calea către controlul total al flotei Tesla

Hughes a declarat pentru Electrek că a reușit să își ducă la îndeplinire atacul descoperind o serie de puncte slabe în sistemele de gestionare a flotei Tesla. În cele din urmă, a obținut acces extins încât a putut căuta locația vehiculelor Tesla individuale și chiar să activeze funcția lor „Summon”, controlând vehiculele de la distanță. Fred Lambert,  expert Electrek, care pare a fi știut despre acest atac la acea vreme, a spus că Hughes a fost capabil să îi ofere locația precisă și alte informații despre Tesla pe care o conducea.

Datorită gravității situației, Hughes a spus că l-a contactat direct șeful de securitate informatice al Tesla, care i-a cerut să demonstreze faptul că această vulnerabilitate există, activând funcția Summon pe o mașină din California. După ce Hughes a făcut acest lucru cu succes și a prezentat un raport de vulnerabilitate pe care l-a distribuit acum online, el spune că Tesla i-a plătit o recompensă fără precedent de 50.000 de dolari.

Futurism speculează că Musk ar fi făcut trimitere la acest incident în cazul unui eveniment care a avut loc în 2017: „În principiu, dacă cineva ar fi putut să controleze toate mașinile Tesla autonome, ar putea spune, vreau să spun doar ca o farsă, ar putea comanda „mergeți către Rhode Island”… acesta ar fi sfârșitul Tesla și ar face o mulțime de oameni furioși în Rhode Island”.

Citește și:

Tesla adaugă o funcție de securitate importantă mult prea târziu

Ioniq, sub-brandul Hyundai care va concura cu Tesla

Lucid Motors, un competitor pentru Tesla model S. Câți kilometri pot fi parcurși cu o singură încărcare

Tesla a lansat un serviciu de colantare al mașinilor