Samsung Galaxy Watch 3 este cel mai nou model de smartwatch oferit de compania sud-coreeană.
În ultimii ani, industria dispozitivelor smart din categoria “wearables” a crescut foarte mult, în fruntea acesteia aflându-se, fără îndoială, smartwatch-ul. Iar acesta se pot dovedi util fie că sunteți în căutarea unui ceas de mână cât mai personalizabil, a cărui înfățișare se poate schimba în funcție de ținuta sau dispoziția purtătorului, a unui pachet mai bogat de informații decât cele furnizate de dispozitivele tradiționale sau a unui companion pentru sesiunile de antrenamente fizice. Iar din această categorie iese în evidență Samsung Galaxy Watch 3, cel mai nou model de smartwatch oferit de compania sud-coreeană.
Înainte de a continua însă, trebuie să facem o diferențiere clară între dispozitivele care au aglomerat piața, majoritatea asumându-și această denumire de smartwatch.
La origini, ceasurile inteligente (smartwatch) erau acele device-uri care, pe lângă afișarea orei, erau capabile de mult mai multe lucruri, inclusiv utilizarea unui sistem de operare deschis, capabil să ruleze diferite tipuri de aplicații, printre care și alternative dezvoltate de comunitate, nu doar de producătorul dispozitivului în sine.
Ei bine, Samsung Galaxy Watch 3 este un astfel ceas inteligent, un veritabil smartwatch, echipat cu o versiune personalizată a sistemului de operare Tizen (folosit de Samsung chiar și pentru televizoarele companiei, spre exemplu). Pe lângă facilitățile oferite direct de ceas, utilizatorii au libertatea de a se conecta la un magazin de aplicații și de a instala programe third party, capabile să adauge acestui smartwatch numeroase funcții suplimentare. Astfel, noul ceas de la Samsung se regăsește în zona high-end a acestei categorii, de dispozitive premium, alături de concurența din gama Apple Watch de la Apple.
De cealaltă parte a baricadei sunt dispozitivele ceva mai accesibile ca preț, care, la exterior cel puțin, păstrează aspectul unui smartwatch. Diferențele sunt făcute însă de componentele interne, mult mai slabe ca putere de procesare, ce recuperează însă teren în ceea ce privește durata de viață a bateriei. Aceste ceasuri nu necesită hardware performant pentru că nu rulează decât o gamă limitată de aplicații, preinstalate de producători, ce nu pot fi eliminate sau adăugate la dorința utilizatorului.
Aceste smartwatch-uri nu sunt tocmai “smart”, fiind vorba mai degrabă de software-ul limitat al unei brățări de fitness instalat pe un dispozitiv cu aspectul exterior al unui ceas de mână tradițional. Aici putem încadra modele precum Huawei Watch GT2e sau Amazfit GTR, atrăgătoare din punct de vedere vizual, însă departe de funcționalitatea completă a unui ceas inteligent.
Samsung va lansa un telefon pliabil ieftin
Huawei a depășit Samsung și a devenit cel mai mare vânzător de smartphone-uri
Samsung a stabilit data lansării următorului smartphone vârf de gamă
Samsung brevetează un nou tip de cameră foto pentru dispozitivele sale