SUA ia în calcul închiderea mai multor aplicații din China
Printre nominalizările directe făcute de Mike Pompeo se numără TikTok și WeChat.
Folosind expresia „untrusted Chinese apps”, secretarul de stat Mike Pompeo vorbește de fapt despre interzicerea folosirii de către companii americane a unui mare număr de aplicații, evaluate drept ”amenințări serioase la adresa datelor personale ce aparțin cetățenilor americani”.
Printre nominalizările directe făcute de Mike Pompeo se numără TikTok și WeChat, însă abordarea folosită sugerează că interdicțiile vor fi aplicate la scară mult mai mare, după exemplul oferit deja de India.
Un context mai larg
Reflectând o deteriorare accentuată a relațiilor diplomatice dintre Washington și Beijing, anunțul făcut de administrația Trump este argumentat prin suspiciuni cum că aplicațiile furnizate de companii și dezvoltatori aflați în subordinea Chinei sunt folosite pentru colectarea de informații despre statele adversare Partidului Comunist Chinez. Desigur, acuzațiile sunt negate vehement de puterea de la Beijing.
Astfel, în perioada următoare probabil că vom vedea tot mai multe aplicații chinezești excluse din App Store, Play Store și alte magazine de aplicații gestionate de companii americane, sau care doresc să rămână în bune relații cu Statele Unite.
Însă anvergura interdicțiilor impuse de SUA va merge, probabil, și mai departe decât segmentul aplicațiilor de mobil, vizând în mod direct mari companii de tehnologie din China, precum Alibaba, Baidu și Tencent, toate fiind prezente momentan și în Statele Unite.
Citește continuarea pe Go4it!
La ce riscuri se expun utilizatorii Tik Tok?
Tik Tok se află din nou în centrul unui scandal. Aplicația acuzată din nou de colectare de date
Anunțul făcut de Microsoft după ce Donald Trump a amenințat că va interzice TikTok în SUA
Motivul pentru care TikTok a eliminat 29.000 de clipuri video