Sistemul descris într-un brevet recent acordat pentru Samsung presupune folosirea a șase camere foto care compun o singură poză finală.
În forma actuală, pentru a cuprinde mai multe persoane într-un cadru apropiat avem nevoie de cameră ultra-wide dedicată. Prezentă doar pe unele modele smartphone, acesta vine de regulă cu anumite compromisuri, cum ar fi rezoluție diminuată și performanțe diferite camerei foto principale.
Însă cu sistemul gândit de inginerii Samsung am putea lărgi cadrul fotografiat fără să pierdem nimic din performanțele camerei foto, sistemul bazat pe șase obiective controlate individual funcționând asemenea unui set de cartonașe ale căror margini se pot suprapune, în funcție de cum trebuie să arate poza finală.
O abordare multi-camera oarecum asemănătoare a fost implementată și de Nokia, care a livrat un sistem cu 5 camere foto pe modelul Nokia 9. Intenționat să livreze poze de calitate superioară generate prin combinarea imaginilor livrate de mai multe camere foto optizate pe criterii diferite (ex. captarea detaliilor, reproducerea culorilor, lumină redusă), sistemul bine gândit la nivel teoretic nu a reușit să convingă și folosire practică.
Samsung Galaxy S20 Ultra va primi o ediție limitată
Samsung schimbă producătorul ecranelor pentru Galaxy S21
Galaxy Fold Lite de la Samsung ar putea fi cel mai ieftin telefon pliabil
O aplicaţie poate să optimizeze consumul de energie al Samsung Galaxy S20