Ce are de gând să facă Huawei pentru a limita sancţiunile Google? Şefii companiei au luat o decizie radicală şi, totodată, riscantă
Din anul 2019, Huawei şi companiile sale subsidiare se află pe lista Departamentului de Comerţ a Statelor Unite ale Americii, ceea ce a pus o serie de probleme legate de folosirea produselor şi serviciilor companiilor americane, printre care şi Google. Din această cauză, timp de câteva luni compania chinezească s-a concentrat pe lansarea unor noi versiuni ale produselor care au fost deja certificate; între timp, Huawei a depus eforturi pentru a dezvolta AppGallery, o alternativă la Google Play Store şi Huawei Mobile Services, alternativa pentru Google Play Services, notează XDA.
Odată cu lansarea Honor View30 Pro şi a modelelor din gama P40, Huawei încearcă să îşi convingă utilizatorii că serviciile Google nu sunt esenţiale. Internauţii au remarcat faptul că aceste noi modele par a nu avea o aplicaţie dedicată pentru căutări, totuşi, unele rapoarte sugerează că a început deja faza beta a testării unei astfel de aplicaţii.
Internauţii au subliniat faptul că versiunea acestei aplicaţii de căutare pe care Huawei a făcut-o deja publică pe unele forumuri este simplă în comparaţie cu versiunea Google. Astfel, Google App oferă acces la rezultatele căutărilor motorului de căutare al Google, Google Assistant, Google Lens, Google Podcast dar şi alte servicii; aplicaţia de la Huawei pare a oferi doar acces la paginile de internet şi o scrutătură către un serviciu pentru starea vremii.
Huawei Search, conform User Agreement, este operat de către Aspigel Limited, subsidiara Huawei din Irlanda, către care gigantul chinezesc şi-a mutat o mare parte din serviciile de software mobil.
Una dintre întrebările pe care experţii în tehnologie o pun priveşte motorul de căutare care este folosit de către Huawei Search; XDA nu a putut identifica similarităţi între rezultatele obţinute de către Huawei Search şi rezultatele oferite de către motoare de căutare precum: Google, Yahoo, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ask, or AOL.
În prezent, Huawei Search este în primele faze de dezvolatare şi, din această cauză, este prematur să spunem că poate reprezenta o alternativă decentă la serviciile Google, dar unii experţi sunt de părere că, în timp, ar putea deveni un competitor decent.
Citeşte şi: