Home » Lumea digitală » Câinii roboţi produşi de Boston Dynamics operează alături de poliţiştii americani

Câinii roboţi produşi de Boston Dynamics operează alături de poliţiştii americani

Câinii roboţi produşi de Boston Dynamics operează alături de poliţiştii americani
Publicat: 02.12.2019
Poliţia din SUA foloseşte deja câini roboţi în pe teren.

Roboţii companiei Boston Dynamics sunt foarte cunoscuţi pe internet, aceştia fiind unii dintre cei mai avansaţi din lume, iar clipurile în care aceştia învaţă să meargă sau fac acrobaţii ne oferă o imagine asupra viitorului pe care nu o găsim decât în filme SF. Astfel, poate părea ireal faptul că deja roboţii Spot, cei patrupezi, similari în design cu un câine, sunt deja în teste în cadrul Poliţiei de Stat din Massachusetts şi au fost deja folosiţi în două operaţiuni.

Momentan, nu este tocmai clar în ce operaţiuni şi în ce scopuri au fost folosiţi roboţii, însă se pare că aceştia nu au funcţii de atac şi nici arme sau alte echipamente. Întrucât roboţii sunt echipaţi cu camere la 360 de grade şi mulţi senzori, aceştia ar putea fi folosiţi în special pentru a verifica zone periculoase de la distanţă, fără a pune viaţa poliţiştilor în pericol. De altfel, nu este clar dacă roboţii au fost folosiţi în mod autonom, sau dacă au fost controlaţi de la distanţă de poliţişti.

Poliţia din Massachusetts este singura care are acces la această tehnologie în acest moment, iar roboţii Spot sunt singurii disponibili pentru astfel de scopuri. Boston Dynamics testează roboţii Spot în cadrul poliţiei încă din aprilie, în timp ce abia din octombrie roboţii au intrat la vânzare pentru companii private.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase