Primele detalii despre acest serviciu de streaming au fost anunţate în luna martie, iar, joi, Google a venit cu completări, reprezentanţii companiei spunând că amatorii pot face deja precomenzi, potrivit Mediafax.
Reprezentanţii gigantului american au explicat felul în care va funcţiona Stadia. Potrivit acestora, dacă cineva va viziona un videoclip despre un joc video pe YouTube, acesta ar putea să aibă acces rapid la el prin accesarea unui buton pe care scrie „Play Now”. Astfel, va fi eliminată nevoia de cumpăra jocurile în sine sau de a le descărca, iar Google va depune toate eforturile pentru a le reda cu ajutorul stocării în cloud.
Stadia va putea funcţiona pe orice tip de ecran, dar lansarea efectivă a jocurilor se va putea face pe monitoare, laptopuri, tablete şi telefoane mobile. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a schimba formatul pe care îl folosesc, ceea ce înseamnă că vor putea să înceapă un joc pe computer şi să îl continue pe dispozitivul mobil.
Persoanele interesate se pot juca cu ajutorul tastaturii şi mouse-ului sau cu un dispozitiv special Stadia pus în vânzare de Google şi care va costa 69 de dolari.
Platforma creată de Google va avea posibilitatea de a susţine jocurile în format 4K, dar creatorii ei susţin că acestea vor putea fi accesate şi în rezoluţii de până la 8K. Momentan, pasionaţii de jocuri video nu dispun încă de echipamente 8K, iar consolele de la principalii producători din domeniu, Microsoft şi Sony, funcţionează doar la capacitatea 4K, High Dynamic Range.
La lansare, Stadia va oferi utilizatorilor peste 30 de jocuri, de la companii precum Electronic Arts, Sega şi 2K.
Google nu este singurul gigant online care lucrează la o platformă pentru jocuri video. Există informaţii potrivit cărora Amazon lucrează la un serviciu asemănător, care va conţine jocuri produse în studiourile lor specializate.