Cercetarea prezintă o soluţie ce integrează cumputare mobilă şi computare în cloud prin intermediul instrumentelor dezvoltate pentru indentificarea componentelor aplicaţiilor de pe mobil ce consumă cele mai multe resurse. Conform TechXplore, acestea pot fi mutate în cloud prin intermediul unei tehnici numite codificare sau „code-offloading”.
Cercetătorii au dezvoltat un cadru hibrid al aplicaţiilor mobil-cloud, pentru Android, ce ajută la utilizarea aplicaţiilor atât din platforma mobilă, cât şi cea cloud. Prin intermediul tehnicii de codificare, specialiştii au reuşit să identifice părţile ce consumă cele mai multe resurse şi apoi să le încarce pe cloud, unde sunt executate. În timp ce acestea rulează pe cloud, componentele telefonului nu sunt utilizate, energia este salvată, fapt ce prelungeşte autonomia bateriei.
„Până acum am utilizat tehnica pe două aplicaţii Android diferite. Pe una dintre ele, rezultatele au arătat că energia consumată a scăzut cu 60%, cu un cost de utilizare al unui singur MB din reţea. În cazul celeilalte aplicaţii, am obţinut o reducere a energiei de 35%, cu un coş mai mic de 4 KB”, a declarat cercetătorul Aamir Akbar, cel ce a dezvoltat tehnica.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Această baterie din aluminiu îţi încarcă telefonul în 60 de secunde – VIDEO
”Aurul nebunilor”, alternativa ieftină şi mai puternică la actualele baterii
Curând va fi lansat smartphone-ul cu baterie de 16.000 mAh şi 6 GB memorie RAM