Home » Lumea digitală » O boxă smart a înregistrat o discuţie privată avută între doi soţi şi a trimis-o apoi cunoştinţelor

O boxă smart a înregistrat o discuţie privată avută între doi soţi şi a trimis-o apoi cunoştinţelor

O boxă smart a înregistrat o discuţie privată avută între doi soţi şi a trimis-o apoi cunoştinţelor
Publicat: 29.05.2018
Amazon recunoaşte că Alexa - boxa smart utilizată ca asistent personal - a înregistrat o discuţie privată avută între doi soţi din statul Oregon, pe care ulterior a trimis-o cunoştinţelor acestora, relatează Bloomberg.
Compania de tehnologie a menţionat că cei doi soţi au primit un telefon de la o cunoştinţă, unul dintre angajaţii soţului, sfătuindu-i să-şi deconecteze dispozitivul Alexa, deoarece este atacat cibernetic. Cuplul folosea dispozitivul Amazon activat prin voce în toată casa, pentru a controla căldura, luminile şi securitatea, potrivit ştirilor KIRO 7, citate de Mediafax.

Amazon a explicat seria de evenimente care au declanşat episodul într-o declaraţie trimisă prin e-mail. Asistentul personal Alexa s-a activat după ce a receptat un cuvânt în conversaţia cuplului, care a sunat similar cuvântului „Alexa” – declanşatorul obişnuit de a începe înregistrarea.

Vorbitorul a auzit ulterior mesajul „trimite mesaj” în timpul conversaţiei, moment în care dispozitivul a întrebat: „Cui?” Cei doi soţi au continuat să vorbească în fundal, iar sistemul Echo a interpretat o parte din convorbire pentru a identifica un nume în lista de contacte a cuplului. Alexa a întrebat apoi cu voce tare dacă doreau să trimită un mesaj acelei persoane de contact şi au auzit „correct” în mai multe conversaţii de pe fundal.
 
Amazon a precizat că situaţia este foarte rară şi evaluează situaţia pentru ca să nu se mai întâmple.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase