Nu este pentru prima dată când Musk lansează astfel de avertismente îngrijorătoare referitoare la potenţialul dăunător al inteligenţei artificiale, mai ales că a mai spus, în repetate rânduri, că această evoluţie a tehnologiei este mai periculoasă decât Coreea de Nord şi a subliniat că e nevoie de un control mai strict, informează Gândul.
Unii au fost înspăimântaţi de previziunile lui Musk, şeful Facebook, Mark Zuckerberg a replicat că nu e nevoie de astfel de scenarii fataliste despre care este „aproape iresponsabil” să vorbeşti, iar Steven Pinker, profesor la Harvard, a criticat şi el tactica lui Musk din acest punct de vedere. Acesta din urmă nu s-a lăsat, însă, intimidat, numindu-i pe cei care îl atacă „nişte proşti”.
„Cea mai mare problemă pe care o văd eu cu aşa numiţii ‘experţi în inteligenţă artificială’ este că ei cred că ştiu mai multe decât ştiu de fapt şi cred şi că sunt mai deştepţi decât în realitate. Acesta este un defect care tinde să acapareze rasa umană. Oamenii se definesc prin inteligenţa lor şi nu le place ideea că o maşinărie ar putea fi mult mai deşteaptă decât ei, aşa că resping această ipoteză – ceea ce este fundamental greşit”, a transmis Musk.
Pe baza cunoştinţelor sale în materie de intelligence şi din perspectiva omului care a asistat la evoluţia acestui domeniu, Elon Musk este de părere că sunt multe motive de îngrijorare. „Sunt foarte aproape de a ajunge la saturaţie în ceea ce priveşte inteligenţa artificială şi asta mă sperie foarte tare. Este capabilă de mult mai mult decât ştie oricine şi rata ei de îmbunătăţire este exponenţială”, a explicat fondatorul Space X.