Mai mulţi elevi din cadrul Colegiului ”Virgil Madgearu” din Ploieşti au construit un Robo-Manager – RUBIK, care în doar câteva zeci de secunde rezolvă renumitul cub Rubik, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ideea construirii unui roboţel care poate rezolva cubul Rubik a venit după un succes de anul trecut, când elevii Colegiului ”Virgil Madgearu” Ploieşti au construit un robot care evită obstacole şi au obţinut şi un premiu special la un concurs naţional, informează
Mediafax.
“Acest proiect se numeşte Robot Manager, antreprenor în domeniul ştiinţei. Îmbinăm cumva domeniul economic cu cel al ştiinţei. Copiii de la ştiinţe vin cu partea de programare, iar cei de la economic vin cu partea de anteprenoriat. Acest proiect s-a născut în urma unui alt proiect derulat anul precedent. La acel proiect au participat elevi care acum sunt în clasa a XII-a. Acolo am obţinut un premiu special la un concurs naţional, secţiunea robotică. Şi de aici a plecat ideea, că putem dezolva proiectul”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, profesoara coordonatoare Nicoleta Constantinescu.
Astfel, elevi din clasele a X-a s-au pus pe construit roboţelul pe care l-au numit chiar ”Rubik”.
”Robotul nostru funcţionează după trei paşi simpli. Analizarea propriu-zisă a cubului, cu ajutorul senzorului de culoare, rezolvarea cubului, cu ajutorul motoarelor, iar la sfârşit prezentarea cubului rezolvat”, a declarat Daniel Barbu, elevul care îi dă comenzile lui Rubik.
Acesta a spus că robotul face toată treaba, după ce cubul se amestecă bine, maşinăria putând să rezolve problema în doar câteva zeci de secunde.
La rândul său, eleva Emilia Gheorghe spune că e încântată că a lucrat la acest proiect.
”Am încercat să facem robotul. Eu am lucrat mai mult la design, la construirea lui în sine, la programare nu am contribuit. Pentru asta am venit, pentru design. Mereu m-am simţit atrasă de robotică. Fiecare are rolul lui, toţi am contribuit, nimeni nu a stat degeaba”, a declarat Emilia Gheorghe.
Robotul construit din piese lego a fost creat în timpul liber al elevilor, în doar 20 de ore.