Home » Lumea digitală » TOP: Care sunt cele mai bune căşti Bluetooth

TOP: Care sunt cele mai bune căşti Bluetooth

TOP: Care sunt cele mai bune căşti Bluetooth
Publicat: 23.02.2018
În urmă cu aproximativ doi ani am deţinut pentru prima dată o pereche de căşti wireless. Le-am primit cadou de la operatorul telecom la achiziţia unui nou smartphone. De atunci nu m-am mai întors la modelele cu fir, atunci când am folosit smartphone-ul pentru a asculta muzică, posturi de radio sau clipuri pe YouTube „în mişcare”. Nu am făcut trecerea, ca alţii, deoarece telefonul meu nu mai avea jack audio universal de 3,5 mm. De fapt, nu am deţinut niciun telefon care să nu includă această caracteristică. Pur şi simplu am fost cucerit de confortul oferit de căştile fără fir. Acestea nu au un cablu care se blochează în fermoare, se încurcă de fiecare dată când le pui în buzunar sau se rupe lângă mufă. Îi înţeleg, însă, pe cei care preferă în continuare căşti cu fir, deoarece multe dintre aceste modele oferă o calitate superioară a sunetului, neegalată încă de versiunile wireless.
Am folosit până acum cinci modele de căşti Bluetooth, pe perioade destul de lungi de timp. M-am gândit că ar fi util, pentru cei interesaţi de aceste dispozitive, să realizez un clasament al acestora, bazat pe experienţa personală.
 
5. Anker SoundBuds Sport. Am achiziţionat acest model datorită preţului. Am plătit 18 lire pe ele pe Amazon.co.uk, fără costurile de transport. Pentru banii aceştia, căştile oferă performanţe decente. Realizate din plastic, Anker SoundBuds nu beneficiază de dopuri foarte bune. Cele incluse în pachet sunt realizate dintr-un cauciuc tare, care nu izolează bine şi deteriorează sunetul. Am schimbat dopurile cu unele SkullCandy din silicon, iar performanţele s-au îmbunătăţit substanţial. Totuşi, a mai rămas o caracteristică deranjantă. Căştile intră în stand-by/sleep după o perioadă de timp, chiar dacă sunt conectate la smartphone. De multe ori le pui îi urechi şi începi să vorbeşti după ce răspunzi la un apel, dar constaţi că interlocutorul nu te aude. Pentru a le reactiva trebuie apăsat butonul Power. Din păcate, această funcţie, care are rolul de a conserva bateria, nu poate fi dezactivată.
 
Pro:
 
– Preţ şi performanţe decente
 
– Design reuşit, cu suporturi pentru pavilioanele urechilor
 
– Dispun de sistem magnetic (chiar dacă slab), care le ţine lipite una de alta pe piept.
 
Contra:
 
– Sunet mediocru cu dopurile originale
 
– Autonomie mediocră
 
– Funcţia stand-by este enervantă
 
Citeşte continuarea pe Go4it

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase