Deşi apar cu regularitate, incidentele în care dezvoltatorii software reuşesc să păcălească filtrele de securitate menite să oprească accesul aplicaţiilor infectate în Play Store sunt totuşi rare, dacă ne raportăm la numărul total de aplicaţii pe care Google le elimină înainte de a infecta dispozitivele utilizatorilor.
Potrivit statisticilor oficiale publicate de Google, numărul aplicaţiilor care nu respectă standardele de calitate impuse de companie a crescut cu 70% în 2017, comparat anului anterior. Însă informaţia reflectă în egală măsură şi o îmbunătăţire a eficienţei filtrelor de detecţie, care au permis nu doar eliminarea mai multor aplicaţii infectate, ci şi scurtarea duratei de timp în care acestea sunt vizibile în Play Store. Potrivit Google, 99% dintre aplicaţiile infectate au fost blocate fără ca nimeni să apuce să le instaleze.
În mod cert, verificarea şi eliminarea a 700.000 aplicaţii din magazinul Google Play nu ar fi posibilă fără ajutorul unor filtre automate sofisticate, asistate cu cele mai noi tehnologii de inteligenţă artificială.
Din totalul aplicaţiilor eliminate, mai mult de 250.000 au fost falsuri realizate după alte aplicaţii populare, cu scopul de a păcăli utilizatorii şi facilita furtul de informaţii sensibile. Alte „zeci de mii” de aplicaţii au fost eliminate pentru distribuirea de conţinut nepotrivit (pornografie, acte de violenţă extremă, incitare la ură şi alte activităţi ilegale).
Citeşte continuarea pe
Go4it.