Cum poţi avea conversaţii secrete în aplicaţia Messenger? Iată 10 funcţii ascunse ale aplicaţiei din cadrul Facebook
Aplicaţia de trimitere a mesajelor din cadrul Facebook deţine o serie de funcţii mai puţin cunoscute, de la adăugarea GIF-urilor, la adăugarea jocurilor sau utilizarea funcţiei de transmitere a mesajelor într-un mod criptat. Mashable prezintă o listă cu 10 dintre funcţiile Messenger mai puţin cunoscute.
1. Messenger poate fi utilizat şi pe desktop
Dacă doreşti să trimiţi mesaje prietenilor fără să fii distras de fluxul de postări noi de pe Facebook, aplicaţia poate fi instalată de sine stătătoare pe computer. Pentru obţinerea acesteia trebuie să accesezi site-ul Messenger.com şi să te înscri cu contul de Facebook. De asemenea, poţi accesa o conversaţie direct pe site dacă tastezi Messenger.com/ numele de utilizator al prietenului tău. Varianta de desktop a Messenger este la fel ca cea din aplicaţia pentru mobil, dar lipseşte bara de căutare pe Facebook din partea de sus a ecranului.
2. Poţi solicita sau trimite bani
În ultimii ani Facebook a implementat o funcţie prin care poţi transmite sau primii bani. Pentru a putea utiliza funcţia trebuie să adaugi cardul de credit prin accesarea butoanelor Profil>Plăţi>Adaugă un card nou. Pentru a trimite sau cere bani intră într-o căsuţă de convorbire cu unul dintre prieteni, apasă pe semnul de plus din colţul din stânga jos al ecranului, selectează Plăţi şi adaugă suma pe care o doreşti.
3. Adaugă prieteni instant prin intermediul codului tău de profil
Dacă doreşti să devi prieten pe Facebook cu o persoană instant, aceştia pot scana codul unic al profilului tău. Pentru a-l accesa apasă pe iconiţa profilului tău din partea de stânga sus a ecranului, apoi apasă pe imaginea mărită a profilului tău din centrul ecranului. Apasă pe Codul Meu (My Code) pentru ca acesta să poată fi vizibil, sau pe Scanare Cod (Scan Code) pentru a scana codul unei persoane.
4. Poţi juca jocuri
Facebook propune o serie de jocuri, de la Words with Frends la 2048, sau clasice, precum Pacman şi Snake, toate fiind disponibile şi în aplicaţia de Messenger. Pentru a provoca un prieten sau un grup de prieteni, începe o conversaţie cu aceştia, apasă pe semnul plus şi selectează Jocuri (Games). Dacă doreşti să exersezi singur poţi începi o conversaţie cu tine şi să urmezi aceiaşi paşi.
5. Poţi vorbi cu roboţi
Grupul de roboţi din cadrul Facebook te poate ajuta să afli cele mai noi ştiri, să plasezi comenzi sau să joci jocuri. Apasă pe Descoperă (Discover) din dreapta-sus a ecranului pentru a putea începe o conversaţie cu un robot.
6. Conversaţii secrete
Poţi realiza conversaţii criptate pe care nimeni altcineva nu le va putea citi. Aplicaţia foloseşte criptarea integrală a mesajelor similar cu cea a aplicaţiei Whatsapp. Pentru a utiliza funcţia începe o conversaţie, apasă butonul Secret din colţul din dreapta sus a ecranului şi selectează prietenul cu care doreşti să vorbeşti. Pentru ca mesajul tău să dispară după o anumită perioadă de timp, apasă pe iconiţa cu ceas aflată în stânga căsuţei cu mesaje.
7. Personalizează-ţi conversaţiile
Facebook deţine o serie de funcţii care pot fi modificate pentru personalizarea conversaţiilor. Deschide un grup de conversaţie şi apasă pe numele acestuia pentru opţiunile de personalizare. Poţi schimba culoarea grupului, oferi prietenilor porecle sau poţi seta un emoji pentru înlocuirea butonului de trimitere a mesajelor.
8. Distribuie ştiri, reţete, restaurante, zboruri şi multe altele
Prin intermediul extensiei Kayak, poţi transmite prietenilor informaţii despre zboruri sau hoteluri. De asemenea, din extensia Food Network poţi distribui reţete, restaurante prin extensia Open Table şi ştiri prin intermediul Wall Street Journal. Pentru a beneficia de extensii apasă pe butonul plus din colţul din stânga jos al unei căsuţe de conversaţie.
9. Conversaţii artistice
Extensia Scribble Chat transformă mesajele în animaţii 3D. În prezent există 42 de opţiuni de animaţii. Pentru a utiliza funcţia începe o conversaţie şi apasă semnul plus din colţul de stânga jos apoi selectează ScribbleChat.
10. Trimite mesaje audio
Trimiterea mesajelor audio este o variantă mai simplă de conversaţie. Pentru a începe înregistrarea deschide o conversaţie şi ţine apăsat pe iconiţa cu microfon din stânga căsuţei conversaţiei. Apoi ia degetul de pe microfon pentru ca înregistrarea să se trimită instant.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: .