Home » Lumea digitală » Agenţii ruşi ar fi împiedicat transmiterea mesajelor negative despre Trump prin Twitter

Agenţii ruşi ar fi împiedicat transmiterea mesajelor negative despre Trump prin Twitter

Agenţii ruşi ar fi împiedicat transmiterea mesajelor negative despre Trump prin Twitter
Publicat: 12.11.2017
Agenţi ruşi au intervenit pentru a împiedica transmiterea prin Twitter a informaţiilor care i-ar fi afectat imaginea lui Donald Trump, încercând în schimb să distrugă campania lui Hillary Clinton, înaintea scrutinului prezidenţial din 2016, câştigat de magnatul new-yorkez, afirmă surse citate de AP.
O investigaţie realizată de agenţia Associated Press a examinat 36.210 de mesaje transmise prin Twitter în intervalul 31 august 2015 – 10 noiembrie 2016. Mesajele au fost postate prin 382 de conturi de Twitter înregistrate în Rusia.
 
Conform analizei, presupuşi agenţi ruşi au blocat anumite mesaje care ar fi afectat imaginea candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump. În schimb, au fost distribuite mai intens informaţii negative despre candidatul democrat, Hillary Clinton.
 
În cursul audierilor în Congresul SUA, reprezentanţii platformei de microblogging Twitter au oferit date de identificare a 2.752 de conturi online despre care se presupune că ar fi fost create de Agenţia de Cercetare în domeniul Internetului (Internet Research Agency, IRA), un organism care ar fi afiliat Kremlinului.
 
Membri ai echipelor de conducere ale companiilor online Facebook, Twitter şi Google au fost audiaţi în Senatul Statelor Unite pe tema măsurilor de siguranţă adoptate după ingerinţele Rusiei în campania electorală prezidenţială.
 
CIteşte continuarea pe Mediafax.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase