Home » Lumea digitală » Iată cât va căştiga Samsung pentru fiecare iPhone X vândut

Iată cât va căştiga Samsung pentru fiecare iPhone X vândut

Iată cât va căştiga Samsung pentru fiecare iPhone X vândut
Publicat: 05.10.2017
Deşi este principala rivală a Apple pe piaţa de smartphone-uri, compania Samsung beneficiază de pe urma vânzărilor de terminale iPhone. Asta deoarece multe componente din acestea sunt produse de gigantul din Coreea de Sud, scrie Go4it.ro.

Un studiu realizat de Counterpoint Technology pentru Wall Street Journal arată că la fiecare iPhone X vândut Samsung va încasa 110 dolari. Cea mai scumpă componentă este noul panou OLED, fabricat de Samsung după specificaţiile oferite de Apple, scrie Go4it.
 
Potrivit studiului, Samsung va câştiga cu 4 miliarde de dolari mai mult producând piese pentru smartphone-ul Apple decât va câştiga din componentele produse pentru Galaxy S8. Counterpoint se aşteaptă ca Apple să vândă 130 de milioane de unităţi iPhone X în următoarele 20 de luni. Prin comparaţie, firma estimează că Samsung va vinde 50 de milioane de unităţi Galaxy S8 şi S8+.

Alte componente marca Samsung care se găsesc în iPhone X sunt circuite integrate, capacitori, memorii flash (toate produse de Samsung Electro-Mechanics) şi o parte din baterii (Samsung SDI).
Poate de aceea când văd la întâlniri parteneri care pun pe masă smartphone-uri iPhone, reprezentanţii Samsung spun: „Este OK. Apple este cel mai bun client al nostru”.

Citeşte continuarea pe Go4it.ro

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase