Home » Lumea digitală » O baterie nou inventată va revoluţiona industria dispozitivelor electronice

O baterie nou inventată va revoluţiona industria dispozitivelor electronice

O baterie nou inventată va revoluţiona industria dispozitivelor electronice
Publicat: 22.06.2017
Descoperirea este esenţială pentru industria energiei regenerabile, pentru transport şi pentru electronicele personale. Bateriile pe care le folosim au o sumedenie de probleme, de la cele periculoase, posibil explozibile, la cele care ţin de fiabilitate: au performanţe slabe la frig şi au viaţă scurtă.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au descris o clasă nouă de materiale care rezolvă problemele multe ale bateriilor de astăzi, scrie Science Daily.

Yan Yao, profesor de inginerie electrică, împreună cu echipa sa, au folosit chinonele – un material ieftin, abundent şi reciclabil – pentru a crea compuşi de anod stabili pentru orice baterie reîncărcabilă pe bază de lichid.

Yao a precizat că „acest nou material este ieftin şi stabil din punct de vedere chimic într-un mediu atât de coroziv”. De asemenea, materialul poate fi introdus în anozii bateriilor de acum, astfel nu trebuie schimbată toată linia de producţie şi crearea unor noi baterii. În acest sens, Yao a precizat că „acesta poate ajunge pe piaţă mult mai repede”.

Miza acestui studiu este esenţială, având în vedere nevoia extrem de mare pentru un sistem de stocare reîncărcabil a energiei electrice mai eficient pentru toate dispozitive, de la telefoane mobile, la maşini electrice. Astfel, o baterie ieftină, sigură, ecologică (fără metale grele), funcţională pe orice fel de vreme şi cu durată de viaţă lungă este ideală pentru pentru aceste industrii în expansiune. Conform cercetătorilor, noua invenţie îndeplineşte toţi aceşti factori.

Yao precizează că „bateria de maşină poate avea o viaţă de 10 ani”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost inventată o nouă baterie cu o viaţă mult mai lungă decât orice altă baterie

A fost descoperită bateria care ar putea rezista veşnic. Cum ne-ar putea schimba viaţa?

Tehnologie REVOLUŢIONARĂ. Au fost inventate bateriile care nu folosesc substanţe toxice pentru a genera electricitate

John Goodenough, creatorul bateriei litiu-ion, este pe cale să revoluţioneze lumea din nou, la venerabila vârstă de 94 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase