Ce se întâmplă când minţi în Social Media. Lista mincinoşilor demascaţi pe reţelele sociale
Aruncaţi o privire la această listă amuzantă de mincinoşi prezentată pe boredpanda.com. Exemplele de minciuni în social media pot fi şi o pildă: dacă într-adevăr vrei să minţi pe internet, fă-o bine sau deloc, potrivit Mediafax.
Utilizatoarea ce poartă numele de „Rebecca” a publicat pe Facebook fotografia unui desen grafic desăvârşit. Cu Iepurele Alb din „Alice în Ţara Minunilor”. Rebecca a ataşat mesajul: „Eu l-am desenat”. Însă un prieten a demascat-o: „Te cheamă cumva Claire Stevenson?”. Claire Stevenson este artist grafic, cu cont pe reţeaua DeviantArt. Însă Rebecca voia să-şi impresioneze prietenii virtuali, aşa că a preluat desenul lui Claire şi l-a pus pe Facebook.
Un alt utilizator a vrut să facă senzaţie pe Facebook. Faptele şocante atrag like-uri. La secţiunea „What’s on your mind” a scris: „Sunt mort de frică. Cineva încearcă să-mi spargă casa!”. Impacientat, un prieten l-a sfătuit: „În loc să scrii mesajul pe Facebook, mai bine sună la poliţie”. Replica: „Nu-mi găsesc telefonul!”. Dar prietenul său a fost vigilent: „Mesajul scris de tine apare cu menţiunea: Scris via mobile!”
Un băiat avea o iubită. Boredpanda.com prezintă un print screen după conversaţia lor de pe smartphone. Iubitul întreabă: „Ce faci, scumpo?”. Iubita răspunde: „Nimic deosebit, sunt obosită. Merg la culcare. Tu?”. Replica iubitului este nepreţuită: „Sunt în club în spatele tău”.