Home » Lumea digitală » Cât de posibilă este existenţa roboţilor din serialul Westworld? Experţii dezvăluie care sunt principalele erori privind proiectarea ,,gazdelor”

Cât de posibilă este existenţa roboţilor din serialul Westworld? Experţii dezvăluie care sunt principalele erori privind proiectarea ,,gazdelor”

Cât de posibilă este existenţa roboţilor din serialul Westworld? Experţii dezvăluie care sunt principalele erori privind proiectarea ,,gazdelor”
Publicat: 11.12.2016
Ultimul episod din serialul Westworld a dat naştere la sute de speculaţii privind subiectul intrigant care a fost dezvăluit. Despre construirea roboţilor şi a inteligenţei care îi ghidează nu au fost, însă, publicate atât de multe comentarii.

În serialul Westworld apar mai multe perioade temporale, dar ,,prezentul” pare a fi fixat în secolul XXI, când parcul avea deja 35 de ani de existenţă. Conform scenariului, locul a fost construit în viitorul apropiat, ceea ce înseamnă că primele ,,gazde” roboţi  au fost create utilizându-se tehnologi apropiate de cele din prezent. 

Epoca de aur a procesoarelor desktop se transformă exponenţial în fiecare an. Însă acesta este un incovenient pentru cei care încearcă să creeze inteligenţă artificială, acum oamenii au dezvoltat două noi strategii. În primul rând, au fost construite ferme masive pentru găzduirea şi procesarea datelor. În al doilea rând au fost create cipuri care realizează aceleaşi sarcini, precum cele ale unui computer. 

Momentan, oamenii au trecut de la sisteme desktop la telefoane mobile şi laptopuri care utilizează baterii limitate, iar tehnologia bateriilor nu a evoluat atât de mult. Producătorii de cipuri s-au axat pe construirea energiei eficiente şi nu pe performanţa brută. 

În cadrul serialului Westworld, gazdele sunt construite pentru a fi active pe o perioadă lungă de timp fără o nevoie clară de a fi reîncărcate, dacă se îndepărtează de scenariu trebuie controlate şi nu pot părăsi parcul, unele speculaţii sugerând că acestea ar avea explozibil instalat în coloana vertebrală care ar exploda atunci când părăseşte parcul. 

În cazul personajului Maeve, scopul său de a părăsi parcul pare a fi introdus de cineva în interiorul scenariului. Dacă inteligenţa acestora ar fi localizată într-un server din cadrul reţelei locale, atunci întregul concept al ,,evadării” s-ar termina în momentul în care robotul va trece de ultimul router Wi-Fi.  Aceasta ar fi una dintre soluţiile mult mai sigure faţă de împuşcarea unui robot plin de explozibil. 

Scenaristul, Jonathan Nolan, afirmă că capacităţile gazdelor vor fi explorate mult mai detaliat în sezonul doi. 

Sursa: The Guardian 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase