Home » Lumea digitală » Ce se întâmplă în interiorul unei baterii înainte să explodeze

Ce se întâmplă în interiorul unei baterii înainte să explodeze

Publicat: 09.12.2016
Un nou studiu încearcă să descopere modul în care bateriile pe bază de litiu pot deveni un pericol pentru siguranţa oamenilor. În timpul derulării acestuia, cercetătorii de la Canadian Light Source au privit în interiorul unei baterii care nu mai funcţiona.

În momentul în care supraîncărcăm sau supraîncălzim o astfel de baterie, materialele din interior încep să se deterioreze şi produc bule de oxigen, carbon de dioxid şi alte astfel de gaze. Presiunea se face simţită, iar dintr-un dreptunghi, bateria ia forma unei perne. Pentru a putea observa ce se întâmplă cu adevărat în interiorul unei baterii într-un asemenea moment, cercetătorii au folosit  o tehnică ce se foloseşte de razele X, numită tomografie computerizată. Această metodă a relevat faptul că bulele produse în timpul procesului de supraîncălzire afectează decisiv electronul care se află în interiorul bateriei.

Sursa: Toby Bond, Canadian Light Source

Cel care a demarat acest studiu a afirmat că odată cu realizarea mai multor analize de acest fel vom putea înţelege modul în care bateriile răspuns în faţa evoluţiei gazului, care poate duce la un design mai modern.

Sursa: Popsci

Citeşte şi:

Bateriile viitorului se vor incarca in doar cateva secunde

Prima baterie din lume pe baza de aer

Mini-bateria nucleara

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase