Home » Lumea digitală » Samsung a fost detronat. Care este cel mai profitabil producător de smartphone-uri cu Android

Samsung a fost detronat. Care este cel mai profitabil producător de smartphone-uri cu Android

Publicat: 05.12.2016
Huawei şi-a propus ca în următorii doi ani să depăşească Apple şi să devină numărul doi pe piaţa globală de smartphone-uri, după Samsung. Iată, însă, că gigantul din China a depăşit deja rivala sud-coreeană la un indicator important.

Potrivit firmei de cercetare a pieţei Strategy Analytics, Huawei a devenit, în cel de-al treilea trimestru al acestui an, cel mai profitabil producător de smartphone-uri cu sistem de operare Android. Asta s-a întâmplat, bineînţeles, după ce Samsung a consemnat pierderi masive în urma incidentului Galaxy Note7.

Pe locurile doi şi trei după Huawei s-au situat, în topul profitabilităţii pe segmentul Android, alte două branduri chineze, Vivo şi Oppo. La fel ca Huawei şi aceste două companii fac parte din top cinci cei mai mari producători globali de telefoane inteligente.

Profitul operaţional obţinut de Huawei de pe urma smartphone-urilor a fost de peste 200 milioane de dolari în cel de-al treilea trimestru al anului şi echivalentul a 2,4% din profitul total consemnat în industrie, scrie Go4it.


Per total, Apple rămâne cel mai profitabil producător de smartphone-uri din lume. Gigantul american a băgat în buzunar 91% din profitul operaţional generat de piaţă în T3. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase