Home » Lumea digitală » Japonezii vor construi cel mai inteligent computer din lume

Japonezii vor construi cel mai inteligent computer din lume

Japonezii vor construi cel mai inteligent computer din lume
Publicat: 26.11.2016
Planurile Japoniei de a crea cel mai rapid şi inteligent computer din lume reprezintă, de fapt, o metodă de a dota industria ţării cu o platformă pentru cercetare care îi va putea ajuta să dezvolte şi să perfecţioneze maşinile automate, care nu au nevoie de şofer, roboţi şi, mai ales, să ofere diagnostice medicale cât mai concrete.

Japonia a pierdut supremaţia în multe domenii de electronice în faţa Coreei de Sud şi a Chinei. Pentru ca supremaţia Japoniei să fie readusă în prim plan, inginerii au fost însărcinaţi cu crearea acestei maşinării care va putea efectua 130 de cvadrilioane de calcule pe secundă. Până acum, niciun computer nu a avut o capacitate de operare atât de rapidă.

Primul-ministru Shinzo Abe a făcut un apel către companii, birocraţi şi către clasa politică, pentru a lucra într-un mediu mult mai prietenos pentru ca Japonia să deţină supremaţia în robotică, în producţia de baterii şi a energiei regenerabile.

În ceea ce priveşte importanţa supercomputerului, intenţia Japoniei este ca, prim efecuarea extrem de rapidă a calculelor matematice,  să accelereze avantajul inteligenţei artificiale. Mai mult, se doreşte ca prin această metodă să fie perfecţionate maşinile care pot circula fără şofer şi să fie mult mai eficiente, prin analizarea informaţiilor cu privire la starea traficului. De asemenea, va putea fi de un real folos în domeniu medical, permiţând dezvoltarea noilor servicii şi aplicaţii.

Acest supercomputer va fi numit ABCI, un acronim al AI Bridging Cloud Infrastructure.

Sursa: Fortune

Citeşte şi:

Zepelinul supercomputer va domina cerurile Afghanistanului

Creierul uman va fi simulat în întregime de un supercomputer

Cine deţine cel mai puternic supercomputer din lume?

Supercomputerul care a învins omul va lupta acum împotriva cancerului (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase