„Se clatină puţin, fapt ce imită un bebeluş care stă în fund, dar care nu şi-a dezvoltat complet abilităţile de a se echilibra singur”, a spus Fuminori Kataoka, inginerul principal care l-a proiectat pe Kirobo Mini.
„Această vulnerabilitate este menită să invoce o conexiune emoţională”.
Toyota plănuieşte să vândă roboţelul, care clipeşte şi comunică cu voce de bebeluş, la preţul de 39,800 yeni (392 de dolari) în Japonia, începând de anul viitor. Acesta vine la pachet cu un „leagăn”, care poate fi folosit şi ca scaun ce se fixează pe bancheta din spate a maşinii.
În ultima jumătate de secol, numărul naşterilor din Japonia s-a redus la jumătate, aproximativ un milion pe an, potrivit unor statistici, în timp ce una din zece femei nu se gândeşte vreodată la căsătorie. Naşterile în afara căsătoriei nu sunt aprobate în Japonia şi sunt mai puţin comune decât în naţiunile dezvoltate din Occident.
Kataoka a mai spus că Toyota, care investeşte în dezvoltarea inteligenţei artificiale pentru maşini care se conduc singure, îl vede pe Kirobo Mini ca o piatră de temelie în drumul către roboţi mai avansaţi, capabili să recunoască şi să răspundă la emoţiile umane.
Sursa: Mediafax